Styrkekram

Styrkekram

fredag 27 januari 2017

Gubbfobi

Det har den senaste tiden rapporterats mycket om gubbigt/mansgrisigt beteende i medierna.
Trump som inskränker kvinnors rättigheter till sina egna kroppar, unga killar som våldtar medvetslösa tjejer inför öppen ridå genom facebooklivesändningar, poliser som bötfäller kvinnor som är "fel" klädda på stranden runt Medelhavet (antingen för påklädda eller för avklädda), män som mansplainar kvinnor, förminskar dem genom att avbryta dem, förlöjliga sig över dem och överrösta dem till tystnad. Kvinnor som själva föreslår att hustrumisshandel i hemmet ska bli lagligt igen, för kvinnor förtjänar stryk. I Ryssland.
Och jag blir så in i norden förbannad så blodet kokar och det känns som om hjärnan håller på att sprängas. Vi ser det varje dag, överallt! Hot till unga tjejer som uttrycker sina åsikter på nätet. "Sverigevänner" vill att de ska straffkn****s av talibaner. Tjejers kroppar skall användas till bestraffning för att de ens finns till. Vågar uttala sig. Synas. Finnas.
Jag blir så trött att jag bara vill gå och lägga mig i lång törnrosesömn. Önska att alla män kunde göra en Bruce (d.v.s. en Caithlyn) och känna på hur det är att vara kvinna för en dag.
Jag får sån in i Norden gubbfobi!
Vad säger ni, ska vi avskaffa männens rösträtt och få en fredligare planet att bo på?

tisdag 3 januari 2017

Gott Nytt År

Sedan jag skrev sist har vi hunnit fira både jul och nyår och partynerverna har lagt sig efteråt också. Eller. Det var egentligen rätt lugna firanden båda två, julen hos moster Madde med familj på Gotland och nyårsfirande i hemmets lugna vrå med alla barnen här hemma.
Vi lyxade i alla fall till det med hummer som jag tillagade för första gången (smakade ungefär som kräftor) och bubbel och vi gjorde en lyxig guldig nyårsdukning.
Idag ska de två stora gå över till sin pappa och köra en liten kortare pappavecka och jag och Dante tänkte bege oss till hans pappa V i Sumpan och samtidigt hälsa på mamma och Bruno.
God fortsättning alla läsare!