Styrkekram

Styrkekram

söndag 12 juni 2011

Mer kalas

Igår var en fullspäckad kalasdag igen.
Först ut var Ebbas andra femårskalas här hemma. Då var familjen bjudna och killkompisar, förra gången var ju ett mer renodlat "tjejkalas" på Ebbas begäran.

Det var lika lyckat som vanligt. Dagen hade varit osedvanligt het, så det var faktiskt skönt att häcka inomhus i skuggan under kalaset.

Därefter kom Li och vi satt och hängde på balkongen en stund och kläckte några bärs i väntan på att kalas nummer två skulle börja.

Den här gången var det grannen H som fyllde vuxen = 30 år, så vi var ett gäng grannar och lite annat folk som gick till lokalen på mellersta Skarpö och gratulerade honom. Sen åt vi god mat (kalvrostbiff, hemmagjord potatissallad med kapris och rödvinssås) och drack medhavda drycker.
Sen var det lajbans hela kvällen och natten och halva morgonen så vid fyrasnåret stupade vi i säng!

Då var det skönt med barnvakt kan man ju lugnt säga! Vi har sån supertur att farmor och farfar bor så nära och gärna ställer upp som barnvakter. Kidsen sov där inatt och nu på förmiddagen kom de hem hit igen, pigga och utvilade.

Apropå kidsen förresten, Gabbe är nu officiellt stor! :-D Han har nämligen äntligen tappat sin första tand. Bildbevis kommer när jag har laddat över bilderna (den här muppiga datorn påstår att vissa bilder är "skadade" så jag ska försöka på en mindre muppig dator sen)!
Ska i alla fall notera datumet för den stora händelsen i hans "Min bok", alltså 2011-06-11, så det inte faller ur skallen.

Tandfen kom också hit inatt så när han kom instolpande här med farmor och syrran i släptåg låg det en glänsande gulpeng i vattenglaset. Han visste inte till sig av lycka och pengen åkte genast i spargrisen! :-)
Så kan det gå.

Nu måste jag rodda lite kort till fröknarna på hans skola här inför skolavslutningen på onsdag. Sen måste vi komma ihåg att åka i väg och köpa presenter också. Mycket nu!

Tjing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar