Styrkekram

Styrkekram

måndag 27 juni 2011

Chill och träning

Sitter och chillar lite på ballen och knaprar morot innan det är dax att svida om till joggingdressen och ge sig ut på en liten runda.
Maken är iväg en sväng till gymmet och när han kommer tillbaks byts vi av och byter typ svettig handduk på vägen. Nä, inte riktigt ;-)!
Men mycket träning blir det.

Passar på att göra några tricepslyft också medan jag väntar.

Kidsen knaprar morot de med och glor på Tummelisa som går non-stop. Som tur var har de varit ute en massa på både dagis och fritids idag, annars hade jag jagat ut dem i det härliga vädret nu efter middagen. Men de är som sagt värda lite chill de med...

söndag 26 juni 2011

10 av 10

10 svensk midsommar-poäng av 10 möjliga denna midsommar!

Allt har funnits med, klä midsommarstång, dans av små grodorna runt densamma, lotterier, pilkastning, säckhoppning, dragspelsmän, viftande av svenska flaggor, intagande av nubbe, växlande regnskurar, tre sorters sill och potatis med dill, grillning på kvällen, allsång av gamla goda sånger, snapsvisor, jordgubbar och grädde, chokladtårta, rödtjut, tipspromenad med barnen, badande av bastu och sen dopp i plurret, listan kan fortsätta och fortsätta.

Tack bästa L och J för att vi får vara med er på ert underbara sommarställe och fira äkta svensk midsommar!!

torsdag 23 juni 2011

Minipaprika

Är det inte en liten minipaprika jag skymtar mellan de frodiga gröna bladen på paprikaväxten? Blev alldeles till mig i trasorna när jag såg den! Och Ebba tyckte det var jättespännande också när jag visade.
Circle of life liksom!

Det var några månader sedan när kompisen A var över här i våras som vi stoppade ner en massa paprikafrön i jorden. Det kom upp hur många som helst och den största plantan av dem satte vi över i egen kruka. Nu ser den alltså ut såhär upptill:



:-)

tisdag 21 juni 2011

Stegräknarlös

På bröllopet hade de verkligen stenkoll på sina gäster, eller vad sägs om min presentation: Förutom namnet "Kirsten Dunst" (man fick i samband med o.s.a:ndet ange vilken kändis man själv tyckte att man var lik), hade de skrapat ihop BlondinBella (bloggen), Tradera (ja jag erkänner, jag går på Tradera anonomous, har handlat minst ett tjog klockor och tresiffrigt antal smycken därifrån), samt stegräknare.

Den sista är dock ett avslutat kapitel från och med igår. Jag tog av den från höften, skakade och skakade, men intet livstecken. Må den vila i frid.
Jag har åtminstone fått upp flåset avsevärt sen jag började med den, joggar i stort sett varje dag och väljer alltid trappor framför hiss, så ja, den kommer att vara saknad.

Den aktiva livsstilen tänkte jag fortsätta med nu när jag har kommit in i flowet. Bloggandet med (tur va ;-)). Bara Tradera som har fått stryka lite på foten den senaste tiden och det är väl lika bra med med min decimerade deltidslön...

måndag 20 juni 2011

Fantastiskt bröllop

Har haft en fullspäckad helg och är mör ända ut i tåspetsarna!
Var på ett dubbelkalas igår söndag hos kidsens kompisar plus ett till senare på eftermiddagen hos storsysslingen (= trippelkalas) så det var skönt att sova inatt kan jag säga.

Men det allra bästa var bröllopet vi var på i lördags.
Det var alldeles alldeles underbart. Askungens bal på slottet var ingenting mot detta!
Åh var vackert och roligt allting var.

Brudparet uppmanade oss att på alla sätt släppa loss och verkligen ta tillfället i akt att ha trevligt och njuta. Och det gjorde alla gästerna verkligen med råge.
Ja, det är med en tår i ögonvrån jag tänker tillbaka på allt det vackra och jag skrattar så jag kiknar åt uppdragen under både dagen och middagen de hade tänkt ut. Ja, allt var verkligen helt superbt! Absolut ett av de bästa bröllopen jag har varit på, inkluderat vårt eget då!

Men det kanske spelar in att bruden var halvitalienska/halvfinska och hade både temperament, kärlek och sisu. Har späckat hela min Facebook-sida därifrån med bilder och nu håller jag på och trixar med lite filmer därifrån på Youtube som jag mailar till dem.

Det känns litegrann som min möhippa det här, det var för bra och underbart för att vara sant!
Och lite lite stolt är jag över mig själv att jag vågade läsa min egenkomponerade dikt också. Rampfebern börjar sakta men säkert släppa...

onsdag 15 juni 2011

Övertrött

Brukar typ däcka vid niosnåret så att jag är vaken nu vid halv elva en vardagskväll är en smärre bragd för min del.

Har haft en supernice dag med söt son som sjöng duktigt på skolavslutning, flaggan i topp och idel klassiska sommarsånger.
Därefter diplomutdelning i klassrummet och lite diktuppläsning för rörda fröknar.

På jobbet var det full fräs som vanligt och nu på kvällen har jag haft idel kreativa projekt, nog sagt om det!

Nä, dags att däcka snart, imorgon är en annan dag som Christer Björkman så vist kläckte ur sig för x antal år sedan...

8-)

tisdag 14 juni 2011

Skolavslutning

Då stundar "Den blomstertid nu kommer" av fagra barnastämmor imorrn. Och flaggan i topp och finklädda barn med vattenkammat hår och blommor till fröken!

Det sistnämnda har jag och en mamma till i Gabbes klass varit ansvarig för, vilket ju minst sagt är ett litet företag. Men men, förhoppningsvis kommer alla föräldrar som vill vara med att dra sitt strå till stacken och betala in den utlovade pengen!

Sen så har jag skrivit en liten dikt som vi hoppas att jag vågar läsa upp och scrappat varsitt fint "Trevlig sommar"-kort till fyra fröknar och så har vi inhandlat fint rosévin i guldpåse. Hoppas de uppskattar det imorrn nu då, men det gör de säkert!

Såhär fint blev slutresultatet! :-)

söndag 12 juni 2011

Min tand é lös


Här kommer så bildbeviset på att Gabbe har tappat sin första tand! :-)
Sen bilden togs har även tand nummer två pluppat ut, så han har nu en charmig liten glugg där nere som han fingrar på konstant.
Nu får tandfén bara komma ihåg att vara alert inatt också så att även tand nummer två har förvandlats till en guldpeng imorgon bitti!

Mer kalas

Igår var en fullspäckad kalasdag igen.
Först ut var Ebbas andra femårskalas här hemma. Då var familjen bjudna och killkompisar, förra gången var ju ett mer renodlat "tjejkalas" på Ebbas begäran.

Det var lika lyckat som vanligt. Dagen hade varit osedvanligt het, så det var faktiskt skönt att häcka inomhus i skuggan under kalaset.

Därefter kom Li och vi satt och hängde på balkongen en stund och kläckte några bärs i väntan på att kalas nummer två skulle börja.

Den här gången var det grannen H som fyllde vuxen = 30 år, så vi var ett gäng grannar och lite annat folk som gick till lokalen på mellersta Skarpö och gratulerade honom. Sen åt vi god mat (kalvrostbiff, hemmagjord potatissallad med kapris och rödvinssås) och drack medhavda drycker.
Sen var det lajbans hela kvällen och natten och halva morgonen så vid fyrasnåret stupade vi i säng!

Då var det skönt med barnvakt kan man ju lugnt säga! Vi har sån supertur att farmor och farfar bor så nära och gärna ställer upp som barnvakter. Kidsen sov där inatt och nu på förmiddagen kom de hem hit igen, pigga och utvilade.

Apropå kidsen förresten, Gabbe är nu officiellt stor! :-D Han har nämligen äntligen tappat sin första tand. Bildbevis kommer när jag har laddat över bilderna (den här muppiga datorn påstår att vissa bilder är "skadade" så jag ska försöka på en mindre muppig dator sen)!
Ska i alla fall notera datumet för den stora händelsen i hans "Min bok", alltså 2011-06-11, så det inte faller ur skallen.

Tandfen kom också hit inatt så när han kom instolpande här med farmor och syrran i släptåg låg det en glänsande gulpeng i vattenglaset. Han visste inte till sig av lycka och pengen åkte genast i spargrisen! :-)
Så kan det gå.

Nu måste jag rodda lite kort till fröknarna på hans skola här inför skolavslutningen på onsdag. Sen måste vi komma ihåg att åka i väg och köpa presenter också. Mycket nu!

Tjing!

lördag 11 juni 2011

Stekigt

Stekigt hett idag. 25 grader både inne och ute. Ändå ger både jag och maken oss ut och tränar. Maken tränade förvisso inomhus (för att sen gå ut) och jag gav mig ut och svettades i motionsspåret.
Såhär stekiga såg vi ut (och lite spänniga) ;-)!


torsdag 9 juni 2011

Mycket som snurrar

Mycket som snurrar runt just nu (och då menar jag inte humlor eller andra flygfän)!

Först och främst: Jättegrattis vännen S på jobbet som fick besked om ett nytt jobb idag! :-D
*Viftar med flaggor och korkar upp skumpan*

Verkligen jätteglad för din skull gumman, blir dock tomt (som med alla gulliga kollegor som droppar av en efter en från jobbet...).

Sen så är det så vansinnigt mycket på jobbet just nu! Konkurserna väller in och jag hinner knappt påbörja dem jag har så dräller det in mer. Ja ja, så blir det när det är sommar och sol, semestertider och vi är några man kort. Får hoppas att bolagen tar lite semester från att gå i kånken snart också så jämnar det ut sig!

Som om inte det räcker med att det är fullbelastning på jobbet så är helgerna späckade med aktiviteter också. Fotbollsträningar och kalas och bröllop och midsommar och mer kalas och konfirmationer och allt vad det är!
Därtill kommer veckodagarna som förutom vanligt hederligt kneg ska fyllas av avtackningar av fröknar och avslutningar i skolan och plitande av dikter och inhandlande av presenter, mer fotbollsträning och intensivkurs simskola och allt bara snurrar!

Ja ja, vila upp sig får man kanske göra till hösten.
Eller?

måndag 6 juni 2011

Nationaldag med bubbel

Idag den sjätte juni firade vi inte bara Sveriges Nationaldag utan även vännen E som fyller 35!

Vi spenderade mestadels dagen ute på hennes altan i den kanonfina sommarvädret, njöt av bubbel, snittar, rykande nybakta bullar, cheesecake och jordgubbar.

Syrenerna stod i blom och det var allmänt mysigt och gott!
Tack E för en trevlig tillställning!
<3

söndag 5 juni 2011

Rosa iPhone

Suktar efter en rosa iPhone.
Aaaaah!
Dreglar lite och suktar vidare...
<3

lördag 4 juni 2011

Skansen

Lullade runt och gjorde mest ingenting i morse och undrade vad som skulle hända idag då, när grannen L föreslog att vi skulle hänga med dem på en tripp till Skansen.
Sagt och gjort. Jag och kidsen gjorde oss i ordning (Tommy är iväg på svensexa så vi är själva) och så hänkade vi på L och hennes kids in till Djurgården.

Det var mycket spännande att göra och vi hann med det mesta, titta på Mini-Skansen där de bl.a. fick klappa illrar och killingar, vi såg älgar, björnar och rapshöns och en massa andra djur som jag inte orkar hålla i minnet just nu.

Vi åt glass, kidsen red ponnyridning och sen var det dags för karuseller. Jag boffade också i mig en stor mjukglass med strössel så det var tur att vi traskade omkring en hel del så jag brände några kalorier i alla fall. Det är ju lite svårt att springa ut på joggingtur när maken är borta så de 14.152 stegen som stegräknaren visar får räcka idag.

Nu ska jag sätta på "Barbie" till dottern här!
Tjing!

torsdag 2 juni 2011

Grattis gumman

Då har min lilla dotter hunnit bli fem jordsnurr, vilket naturligtvis skulle firas med ett hejdundrande kalas idag!
:-)

Åtta små tjejer och en liten kille (storebror Gabriel) boffade i sig glasstårta med maränger, kladdkaka, chokladbollar och allehanda godsaker och lajade sen så hårt tygen höll!

Vi var till en början inomhus, men flyttade ut eftersom det var så strålande väder, så det bidde lite skattjakt utomhus och ungarna fann efter visst detektivarbete en skattkasse fylld med godispåsar.

Sen kom mamma med sambo en stund på middag och därefter var det mer häng med grannarna ute i solen på gården.
Snart dax att sussa, men lagom lätt efter cirka ett kilo socker som rusar runt i hjärnan och fem koppar kaffe! ;-)