Styrkekram

Styrkekram

lördag 22 december 2012

Dan före avresan

Dan före dan före dopparedan idag och imorrn är det avresa.
Vid niotiden på morgonkvisten börjar resan mot först Sumpan för att hämta upp mamma och sen styr vi kosan vidare mot Nynäshamn och båtresan över till öjn, Gotland!

Här hemma lullar vi mest runt idag. Packar, bakar det sista julgodiset, firar lilljulafton med svärisarna (ungarnas farmor och farfar) och faster Maria.
Spelar bajsspelet. Provar vacker klänning som Ebba fick i paket från gudmor Julia.
Smygstartar på Rocky roaden och dricker kaffe med mjölkskum.

Vi har varit lite smålata i år eftersom vi inte håller i julfirandet själva och därför inte hållit hemmet helt tipp-topp inför julen. Men vi har röjt det värsta i alla fall, dragit ett par dammsugningar och plockat undan det värsta, så Oggy och Häggan inte får fira jul i värsta svinstian här hemma. Naturligtvis har vi kattvakt, Tommys päron kommer hit ett par dagar per dag och fyller på kattfoder och byter på lådan, som trafikeras någorlunda frekvent nu när det inte är så tassvänlig mark ute i vintertid.

Ja ja.
En liten hög med paket öppnades idag som sagt och alla elva (!!!) julkalendrar öppnades klart för de tre sista dagarna, så vi inte får så himlans mycket packning med till Gotland.
Ska bli soft att återse gamla trakter imorrn nu. Vi har ju faktiskt bott på Gotland X antal år i vår ungdom, Tommy och jag.

För en liten stund sedan satte Ebba och jag på oss tomteluvorna och gick en liten rundvandring bland grannarna och delade ut julgodis i små påsar till några stycken. Marmeladkuber och chokladiga nötter delades ut och vi får hoppas att det ska smaka bra!
:-)

God Jul på er alla vänner om jag inte skriver mer före julafton nju...
<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar