Styrkekram

Styrkekram

söndag 16 december 2012

Julstök

Söndagskväll.
Maken är iväg i Globen och jobbar med "Ljust och Fräscht"-showen, nyss var svärisarna här en sväng och satt och kollade på hockeyn och sen gick jag och Ebba ner till cetrum och köpte ingredienser till Rocky Road som vi ska baka och ha på julafton.
I år blir det Gotland över julen. Syrran med familj har ju köpt en gul jättefin stuga i Klintehamn (ser nästan ut som Villa Villekulla) och vi ska åka dit och inspektera och fira jul i dagarna tre, innan vi återvänder hem igen. Och vi har kommit överens om att hon står för det mesta av maten och vi tar med julgodis och andra attribut; ärtsoppa med punsch, snapsen, tomtedräkten, julpinglan (som är ett måste på morgonen), morgonpaket och en hel radda andra grejer som behövs för att fira julen ordentligt. :-)
Just nu sitter Ebba på golvet nedanför mig här och slår in presenter utan innehåll (som pynt) och Gabbe springer runt och leker skridskor på golvet...
Nyss gick Gabbe hem från bästisen E i Östra Orminge alldeles själv i beckmörkret och snömodden. E's mamma ville skjutsa hem honom men han insisterade på att gå/springa alldeles själv. Vi har ju gått den vägen tusen gånger och han kan den i sömnen, men ändå var det lite pirrigt att få gå hela vägen själv. Det blev lite nagelbiteri, men efter en knapp kvart från att han lämnade E kom en rosenkindad son in genom ytterdörren, till gränsen sprickfärdig av stolthet att han hade klarat hela vägen själv, som en stor grabb! :-) Stolt jag med kan jag berätta!

Annars så var vi på ett jättetrevligt femårskalas igår, det var kompisen S's son som fyllde och även där besökte vi hennes nya bostad för första gången. Mysigt och hemtrevligt med världens finaste svarta lampa i vardagsrummet. En del renovering behövs förstås, men men. Det bådar gott.
Efter några timmar av mat och prat och glass och tårta blev det dans och Gangnam Style, vilket såklart förevigades av mig och postades på Facebook.
Sista avsnittet av "Så mycket bättre" kikade vi på också och vi var en enig beundrarskara av de två stjärnorna Darin och Magnus Uggla och sen sov Ebba över hos kompisen E (många som börjar på E här).

Nu hänga tvätt och sen ny vecka nya möjligheter nästa vecka.
Snart är det jul, ho ho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar