Styrkekram

Styrkekram

söndag 29 januari 2012

En gnistrande vinterdag

Som rubriken skvallrar om har det varit en gnistrande vinterdag idag. Snön har legat vit och inbjudande och vi har rutschat utför på både overallsrumpor och snowrejsrar! Vi har kaffepausat och suttit och kikat upp på den klarblå himlen och filosoferat om varför månen ser halv ut när den egentligen är rund.
Och vi har bakat chokladkakor. Naturligtvis har vi bakat chokladkakor från Ebbas nya kakbok, annars vore det ingen fullbordad söndag! :-)
Och för att få plats med ovan nämnda kakor i magen har jag gett mig ut på en pliktskyldig men ganska härlig joggingrunda för att någotsånär komma i favoritjeansen.
En helt OK dag med andra ord.
På kvällskvisten parkerade vi kidsen framför lite Cartoon Network och så brände jag och maken av sista delen i triologin om Bourne. Tidigare har vi sett "Bourne Identity", "Bourne supremacy" och ikväll var det alltså dags för "Bourne Ultimatum". Har fått en helt ny respekt för Matt Damon efter det här lilla äventyret, där hjärtat hamnade i halsgropen både en och två gånger. Grymt bra filmer, rekommenderas starkt!
:-)
Snart dags för sussning om vi ska klara av måndag imorgon, som avrundas med lite Zumba-premiär för min del. Det ni!
*Längtar*

onsdag 25 januari 2012

Snö

Snön faller dunlätt på landskapet kallt
Ett täcke så vitt breder ut
Den bäddar på skogen och havet och allt
Flingor faller som fanns inget slut

Ty de är miljoner som falla från skyn
Oändliga är dess sigill
Och fast milliarder re'n landat på byn
Lik' många de falla därtill

Fast ingen den andra är lik närapå
Ett mönster den har som är sitt
En unison massa de bildar ändå
Ett täcke som gnistrar så vitt


En dikt jag plitade ihop för tre år sedan... men den passar ju lika bra varje år den här årstiden :-)!

söndag 22 januari 2012

Nu bli're åka av


Efter allt gottande i nybakta chokladkakor är det nu dags att bränna lite kalorier i pulkabacken.
Yihaa!

Recept på kladdiga chokladkakor


På begäran slänger jag in receptet på de supersmarriga kladdiga chokladkakorna som jag och Ebba bakade härom veckan.
Enjoy!

lördag 21 januari 2012

Chill

Chill i soffan.

Öppet hus

Har försummat bloggen lite mer än den förtjänar känner jag, men det var ju i och för sig väntat i och med inköpet av nya mobilen. Gör inte så mycket alls via datorn längre.
Men men.
Idag har vi varit på öppet hus på Gabbes skola, deltagit i ett par lektioner, gått tipspromenad, kikat på lokalerna och fikat. Har sedan väl hemma slocknat framför skidskytte i soffan, dragit ett par timmars slummer och därefter bakat med Ebba.
Sen blev det lite Being Erica och snart är det kvällning. Lugn och skön lördag såhär långt. Imorrn blir det nog en sväng i Forum.
Ciao!

söndag 15 januari 2012

Snölykta

Vi har haft en lugn och skön helg i Sumpan med B & B. Mycket mat, kaffe, drinkar för oss vuxna och Mer för barnen, chill inomhus och Wordfeud på surfplattan. Tyvärr begick jag det jobbiga misstaget att inte ta med laddaren till den egna nya mobilen (är van att en laddning räcker ca. 5 dagar) så det blev en dyrköpt läxa när mobilen la av och jag kände mig lite smått stranded med bara vanlig Doro-telefon och mamma satt försjunken i surfplattan. Lite smått asocial blir man, men det är ju den nya tidens anda.
Jag kom i alla fall ut med lillskruttan Ebba och byggde en gammal hederlig snölykta på prästgården mittemot. Sen blev det lekpark en stund och så in och värma sig med kaffe efteråt.

lördag 14 januari 2012

Mindre datortid

Som väntat har Androiden Samsung Galaxy S2 tagit en hel del tid i anspråk som jag annars hade kunnat lägga på att blogga, som jag gjorde på den gamla goda tiden 2011. Dock har mobilen vissa begränsade möjligheter som gör att de blogginlägg jag kommer mig för att göra blir väldigt korta.
Nåja. Kompenserar lite nu i alla fall.
Sitter och väntar på att Tommy och Gabbe ska komma hem från Gabbes fotbollsträning och sen ska vi åka till Babbie och Bruno och instruera vilka lysande möjligheter det finns med Babbies nya surfplatta (också en Samsung Galaxy). Hon sitter redan och surfar och spelar Wordfeud på den men det finns ju så himmelens mycket mer man kan göra och det ska nu Tommy köra en liten snabbkurs i.
Som tack ska vi få stanna där på lunch och middag och sen ska jag och kidsen sova över där. Nu kom de in genom dörren här så det är dax att dra.
So long!

onsdag 11 januari 2012

Entita

Familjens minsta konstnär Ebba har skapat en liten entita i gips på dagis. Den har vi tagit hem och hängt upp till allmänt beskådande i sovrumsfönstret.

lördag 7 januari 2012

Disney on Ice


Ska se Disney on Ice med hela familjen och Babbie och Bruno imorrn. Princesses and Heroes är temat och det kommer bli en fantastisk isshow såklart med alla klassiska Disney-prinsessor och en stor knippe magi!
Ser fram emot!
:-)

fredag 6 januari 2012

Softish

Diskmaskinen brummar, det gör också mjölkskummaren. Ebba är ute på gården och leker med en kompis i den nyfallna snön, Gabbe håller på och installerar och lär sig ett nytt dataspel som går ut på att bygga berg-och-dalbanor. Tommy står och skapar en egen Runkeeper-profil på sin surfplatta och jag sitter och bloggar. Det börjar dofta kaffe här inne. Katterna sitter lite avvaktande i närheten här i köket och tvättar ömsom pälsen, tittar ömsom frågande upp på oss om vi ska fylla på i deras matskålar med lite mer torrfoder.
En helt vanlig eftermiddag i januari 2012, under trettondagshelgen.
:-)

Mediaschizofren

Vi har så många apparater här hemma nu så jag blir alldeles trött bara av att tänka på det. Min nya androidtelefon, makens surfplatta, kidsens Nintendo DS, datorer och platt-tv.
Själv spenderar jag mer och mer tid framför androiden Samsung Galaxy S2 just för att sätta mig in i alla funktioner och ladda ner och lära mig att förstå nya appar.
Som jag har nämnt tidigare är det främst Wordfeud, Facebook på mobilen och Angry Birds som jag har roat mig med. Igår laddade jag dessutom ner FatBooth och satt och lajade med den med gamla foton och tog kort på Barbie-dockor och andra och gjorde dem lite rundare = mer verklighetstrogna!
:-)
Jag har äntligen fått lite fason på Runkeeper-appen också så att den ska gå att synka med Facebook. Alldeles strax, om en kvart ungefär, tänkte jag premiärspringa med Runkeeper på så får vi se hur den funkar. Spännande!
Nu strax att svida om i träningskläder som sagt och ge sig ut i spåret.
See you!

onsdag 4 januari 2012

Blogg-premiär

Blogg-premiär i mobilen. Testing testing! :-)

tisdag 3 januari 2012

Samsung Galaxy S2

Då har jag äntligen fallit för grupptrycket och sällat mig till ifånarnas/androidernas skara. Gick en sväng i Nacka Forum idag efter jobbet och tog slutligen det där klivet över till att lämna stenåldersmobilen bakom mig för alltid och bli en modern människa!
Många av våra grannar här runt omkring har dessutom talat sig varma för just Samsung Galaxy S2, så valet var inte så himla svårt att det föll på den. Är lite småirriterad att inte Tele2 sålde den rosa modellen (fanns bara svart eller vit och jag valde svart eftersom vit var slut för tillfället) och en 3-återförsäljare stod naturligtvis och såg mallig ut och berättade att den rosa modellen minsann fanns hos dem och att jag var så välkommen över så! :-P
Men men. Jag piffade den med rosa skal och tecknade förmånligt abonnemang och nu ska minsann Wordfeudas och Angry Birdas så det står härliga till. För att inte tala om Runkeeper och andra trevliga appar.
Oj oj oj vilket skoj år 2012 ska bli!
:-)

söndag 1 januari 2012

Årskrönika 2011

Vad som hände ute i stora vida världen får TV och tidningar rapportera om, jag tänkte begränsa mig till min lilla värld och fokusera på positiva händelser under det gångna året :-)!
Här kommer en lista på mina favorithändelser:

- Jag kom igång att träna regelbundet, i snitt varannan dag, hela tiden utom vid sjukdomsperioder. Bonus blev att jag började må bättre och känna mig starkare.
- Jag åkte på mitt livs första affärsresa, till Lodz i Polen för att lära ut några av företagets processer till våra polska kollegor. Spännande!
- Min stora grabb började skolan. På riktigt!
- På skolan började han spela fiol, något som han verkligen brinner för och älskar. Stolt mamma tittade tårögd på vid hans första fiolkonsert härom månaden.
- Gabbe tappade sin första tand. I juni.
- Ebba tappade sin första tand. I december. Tandfen kom till båda :-).
- Gabbe och Ebba slutade tro på tomten. Vi får göra kraftansträngningar för att återerövra barnatron efter Kalle Anka nästa år. Kanske dags att uppdatera tomten?
- Hela familjen åkte på en supermysig "All inclusive"-resa till Rhodos i maj. Me like!
- Jag gick en kurs "Att skriva för webben" och förbättrade mina journalistkunskaper. Mer sån't nästa år!
- Jag har hängt en massa med nära och kära!
- Jag har talat om för min familj och särskilt mina barn varje dag att jag älskar dem! Och de har gett kärlek tillbaka. Hjärtat spricker nästan av ömhet!
- Jag har gosat en massa med Oggy och Häggan.
- Vi har haft supermysiga traditioner hela året igenom: Födelsedagar, påsk, midsommar, halloween, jul och nyår! Jag älskar traditioner och vill ha dem rätt ända ut i fingerspetsarna. *Starkt traditionsbunden*

Well, that's about it. Vad jag kommer på just nu.
Nyss har jag lagt årets första joggingrunda bakom mig och har därefter tagit ett bad och nu ätit lite mer julrester, skinka, sill och ägg med avslagen julmust.
Kanske ta ett parti Wordfeud snart och slappa framför Ivanhoe?

Kramar!

Nytt År

2011 var på så många sätt och vis ett bra år, så jag är lite vemodig att det går ur historien. Men det är bara att gilla läget och blicka framåt och fortsätta i samma fotspår 2012 vad gäller regelbunden träning, hänga med nära och kära och kämpa mot små delmål för att försöka nå mina drömmar!

Igår hade vi en väldigt trevlig tillställning i lokalen. Knytis med grannarna och andra vänner. Med kidsen inräknat var vi väl en 35 pers och vi åt, drack och brände av tomtebloss och smällare. Inga fingrar eller annat som rök som tur var, men lite längre ner i backen där vi stod stod ett annat gäng och smällde på också och framåt småtimmarna kom en ambulans! :-( Inte så kul. Vi får hoppas att det var lindriga skador...

I alla fall. Ebba och jag hade gjort oss fina med lockat hår, matchande lila glittrande nagellack och Ebba hade sin fina lila prinsessklänning i tyll. Min klänning var en rosa kreation med flera lager fluffigt tyg och till det bar jag en lila sjal i samma ton som Ebbas klänning. Tommy hade en lila slips för att köra vidare på det lila temat och Gabbe hade vit nystryken skjorta, svart slipover och svarta byxor. Så fint så! :-)

Eftersom det var knytkalas hade vi med oss ett bidrag till efterrättsbordet och det blev hemlagad saffranspannkaka i långpanna med sylt och grädde och ostbricka som vickning.
Till tolvslaget kläckte vi en flaska rosa bubbel och tog några små sippar och vaskade resten, bratiga som vi är (inte ;-)).

Gott Nytt År alla vänner, varenda kotte som jag känner, för att citera Pippi.
Nu ska vi leva loppan, tjolahej tjolahoppsansa!