Styrkekram

Styrkekram

måndag 16 augusti 2010

Skolstart

Idag var dagen D för Gabbe eftersom det äntligen var dags att lämna dagislivet bakom sig och bli ett stort skolbarn! :-)
Vi var ute i god tid, lämnade Ebba på dagis och strosade så vidare över till skolan. Förargligt nog har jag lokalsinne som en gnu så vi knatade in på helt fel avdelning, pratade lite med andra mammor, barn och fröknar och så följde vi med dem in på samlingen. Borde ha sett lite varningstecken på att Gabbe inte hade någon egen plats för skor och jacka eller att fröknarna frågade om de hade träffat oss förut. Jaaadå, svarade jag (vi hade ju träffat dem på öppet hus). En fröken ursäktade sig att hon var virrig att det var första dan och så började samlingen. Gabbe berättade glatt vad han hette och vad han kom ifrån och så fick vi höra vad som gällde för den här gruppen, att man skulle ha med sig frukt till morgonfika varje dag och vad som skilde den här avdelningen från andra med mattider och dylikt.
En annan varningsklocka som ringde svagt var att vi hade träffat en gammal dagiskompis på vägen som skulle gå i samma klass och mamman skulle bara lämna minstingen på dagis så skulle hon komma. Tiden gick och gick. Men hon kom ju aldrig. Flera gånger påpekade vi detta men fröknarna var lika snurriga som vi vilka som skulle gå var så de reagerade inte heller på detta.
Till slut när de nämnde den andra klassens namn (där Gabriel EGENTLIGEN skulle gå) trillade poletten ner och vi reste oss från samlingen och ursäktade oss med att vi hade gått lite fel.
Vi fick eskort över till rätt avdelning och där satt alla "rätta" kompisar och väntade. Ha ha, vad fel det kan bli.
Nu minns nog alla mig i klassen i alla fall, Gabriels snurriga mamma! :-)

1 kommentar:

  1. Hehe, snyggt jobbat syrran! Tur att han hamnade rätt till slut ändå.. Mosters stora skolpojke!! :)

    SvaraRadera