Styrkekram

Styrkekram

måndag 18 juli 2011

Regnet det strilar

Blogg 2011-07-17

Regnet det strilar så sakta ner från grenar och rännstenar. Bäckarna fylls, paddorna hoppar runt och blåbären växer sig stora som små jordgubbar.

Idag har vi farit hem från Hammarö i Värmland.
Efter vännen L med familjs besök har även Ebbas Gudmor J kommit hit och i samlad trupp begav vi oss till Värmland och Hammarö där vännen M har slagit ner bopålen tillsammans med sin man och de har en liten dotter, ett år yngre än Ebba och så en son som fyller ett år om två veckor.

Vädergudarna har väl inte helt varit på vår sida så det har blivit en hel del innesittande med sällskapsspel här i Örebro. På Hammarö fick vi äntligen smaka på Internet litegrann (som definitivt har varit bristvara här ute i ödemarken) så vi satt och Youtubade fram sjuka klipp och knäppa tatueringar samtidigt som vi knaprade Göteborgskex och pimplade rosévin fram till småtimmarna.

Det blir ofta lång tid som förflyter mellan våra träffar men varje gång vi träffas känns det som om det vore igår :-). Sen kan ju någon ha hunnit skaffa barn eller flytta till hus eller bytt jobb däremellan, men det är bara att ta upp tråden där man slutade sist och spinna vidare.
Verkligen trevligt!

Idag var alla kidsen iväg på en trollpromenad inne i skogen och fick träffa ”riktiga” troll, vilket uppskattades högt! Ebba berättade triumferande att de minsann fanns och hade varit så snälla och visat magiska stenar och bjudit på saft och kakor i sin koja inne i skogen och M’s dotter T-L gjorde stora ögon och var jätteimpad och höll sig i Ebbas närhet och imponerade sig i kapp. Sen var det gungning på lekplatsen intill och vi gick på café och åt pannkakor och viltpiroger och drack blaskig saft.

Kan egentligen berätta hur mycket som helst om vännen L med familjs besök hos oss i Örebro och vår lilla visit i ”city” också, men nöjer mig med att konstatera att sällskapet var mycket trevligt och stadsparken är praktfull och där kommer vi tillbringa många kommande somrar om jag får bestämma.

Nu strax dags att varva ner (har varit ute på en av alla åtskilliga löparrundor och därefter duschat), dricka lite avsvalnat kaffe och chilla ner inför morgondagens hemfärd till fjollträsk igen.

Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar