Styrkekram

Styrkekram

måndag 14 juni 2010

Lite lagom hypeJag tror ingen i vårt avlånga land har missat spektaklet som pågår på alla håll och kanter just nu. Kronprinsessan Victoria har (äntligen) fått ändan ur vagnen och ska skrida fram till altaret med Ockelbo-Daniel och i alla fabriker smids det för fulla muggar medan järnet är varmt. Bröllopsmazariner, blå av blåbär för det blåa blodet tillverkas och krängs i alla gator och hörn, bröllopsglass till ocker (inte Ockelbo)-priser, bröllopskaffe, porslin och smycken. Manchettknappar och frimärken med klyschiga True Love-budskap. Servetter och krimskrams. Jag och maken höll utkik efter bröllopsmuggpapper också, men kom på att det tillverkas ju såklart inte, kungliga går väl inte på toa, eller..?
Har lite motstridiga känslor inför detta massmediala och kommersiella jippo, som jag redan har tröttnat på innan det har börjat (ungefär som julen varje år). Men jag vet samtidigt att det är en bit nutidshistoria som skrivs nu på lördag, så en liten skymt av kortegen kanske man skulle ta och försöka pressa in i vårt tajta tidsschema, där det står både ettårskalas och trädgårdsfest inskrivet i agendan redan. Ungarna har tillverkat små fina svenska flaggor på dagis och jag och Ebba satt faktiskt och pysslade små blågula smycken häromdagen så kanske kanske, skulle man ändå stå där och vifta fana en liten stund i megaträngseln och känna hjärtat klappa extra hårt för kung och fosterland?
Funderar ett varv till medan jag trycker i mig de sista smulorna av den lila mazarinen där en krona går till att främja utanförskap och motverka god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige. Eller hur det nu var...

4 kommentarer:

 1. Det blir ju ett sånt där riktigt sgobröllop!
  Prinsessan kysser sin groda vid altaret och han förvandlas till en prins !
  Knugen har humor.

  SvaraRadera
 2. Hejsvej. Tack för din kommentar om min tunika. Och så kul att du gillade den så mycket att du vill ha en själv. Jag är lite kluven till att ta emot din beställning dock. Av många olika anledningar. Dels för att jag inte har så mycket tid att sy som innan då min 2-åriga dotter inte är särskilt snäll mot vår bebis längre. Och dels för att jag har jättemycket jag borde göra i vår trädgård. Och jag har redan 8 beställningar som jag inte ens påbörjat än. Men tyget finns ännu, dock ej de vita spetsarna. I nuläget har jag inget planerat av just detta tyg så om du fortfarande vill ha en tunika längre fram kan jag ju höra av mig när jag har mer tid. Har då kanske också hittat ett mönster som skulle passa dig. 36/38 har jag nämligen inget mönster i i nuläget. Ha en jättebra dag och hoppas ni också har sol hos er.

  SvaraRadera
 3. Hej. Har faktiskt haft din fråga om beställning i huvudet större delen av dagen och funderar faktiskt på att det skulle vara ganska skoj att sy en sådan till dig. Om du kan ge mig så mycket som en månad för att få den klar. Och om du accepterar mitt pris på 499kr. Tygerna har visserligen varit billiga, men den tar några timmar att sy. Min mail är tesspersson@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. KroKKoFin: You've got mail!
  :-)

  SvaraRadera