Styrkekram

Styrkekram

söndag 27 juni 2010

Mysig midsommarVi var iväg en sväng till vännen L och hennes familjs sommarställe i Norrköping över midsommar. Det blev precis så lugnt och skönt som vi hade föreställt oss.
De har en helt otroligt vacker sjötomt med en enorm veranda som sträcker sig ut mot vattnet. Vi satt flera gånger och beundrade den vackra himlen som speglade sig i sjön och de olika färger som himlen och vattnet skiftade i beroende på vilken tid på dygnet det var. Det var ju också ljust otroligt länge, vid 22-tiden på kvällen var det så ljust att det fortfarande skulle kunna vara mitt på dan. Vid närmare 23 började det skymma och så var det lite halvdunkelt några timmar innan gryningsljuset åter började lysa på småtimmarna.

Naturligtvis hann vi med allt det traditionella ändå, äta sill och färskpotatis, ta en nubbe till sillen och sjunga en lite snutt (fast vi kom typ bara ihåg "Vi äro små humlor vi"), gå iväg i samlad trupp med spelemän till den gemensamma dansen kring stången, dansa runt några varv, som grodor och elefanter och allt vad det var, dricka en slurk kaffe i väntan på lotteriet (bara nitlotter i år) och promenader barfota i det gröna gräset och så ett dopp i svenskt sommarkallt vatten. Maken och vännens make var även iväg en midnattstur till bastun och så dopp på det. Själv satt jag och vännen L och avhandlade både stora och små ämnen i livet och kröp ihop under mysiga filtar, till myggornas förtret.
Barnen lekte så snällt med varandra, både utomhus på den stora tomten, plaskade i vatten och spelade med badbollarna, men även inomhus där de ritade och spelade Bakugan och bowling med Wii.

Jordgubbar hann vi köpa, dock inte äta, men i övrigt innehöll även denna midsommar allt man kan önska, underbar utsikt, traditioner, god mat och framför allt väldigt trevligt sällskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar