Styrkekram

Styrkekram

fredag 18 juni 2010

Tusen projekt

Det är bröllopsyra i Sverige. Allt surrar runt Victoria och Daniel. På jobbet snurrar tusen projekt och från Filmcafé ringer de med en dags varsel och vill att Ebba ska komma på provfilmning kl. 10 på dan i Bergshamra en vanlig arbetsdag. Lite tight att få ihop med tanke på att jag jobbar i ett litet samhälle som ligger mellan Aspudden och Midsommarkransen med en timmes kollektiv enkel resa från O i Nacka där vi bor. Skulle bli cirka sex timmars fläng tur och retur alla vändor om jag skulle åka till jobbet innan (plus själva provfilmningen), så njaaa. En åttatimmars arbetsdag tillbringar jag helst på jobbet ;-).
Sen var det ju det här med kronprinsessbröllopet. Någonstans inne i min själ har jag på något sätt smittats av den kollektiva bröllopshysterin som råder i vårt land och kan ändå känna att det vore kul att få en fjärdedels sekunds glimt av bröllopskortegen, mitt i trängseln under regntunga skyar och med stojiga och långa, svettiga människor framför en som skymmer all sikt. Dock ändå. En bit kulturhistoria kommer jag gå miste om imorrn när i stort sett hela dagen är fullbokad med fotbollsträning för Gabbe, namngivningsceremoni/ettårskalas hos vänner mitt på dagen och trädgårdsfest med tema knytis hemma hos syrran på kvällen. Blir liksom inte många minuter ledigt att stå mitt i Stockholms mitt och vifta med blågul flagga och känna sig riktigt rojalistisk rakt igenom. Å andra sidan var jag anti från början så jag kan lika gärna fortsätta på den linjen. Och det finns ju något som heter television...
Sen hade vi det här med alla projekten på jobbet. Eller snarare ett projekt som fångar mitt engagemang med liv och lust. Det är den här lilla skribentbiten jag håller på med på lediga stunder. Det är inte mycket tid avsatt till mig att skriva artiklar på intranätet, så jag gör det inte sällan hemma på fritiden istället. Visst får jag ta del av de händelserna jag skriver om på arbetstid, men själva skrivandet får jag sköta hemma. Och det är ju inga problem i sig, jag är en fena på dataskrivning, men jag känner att den delen gärna fick ta större plats av mina arbetstimmar på dagen. Vore således skönt att jobba med ínriktning just kommunikation och att skriva på intranätet. Ja ja, den dagen kommer väl. Trägen vinner. Hoppas jag! *Kollar platsbanken*
Nu är det dags att nunna, några timmars skönhetssömn behövs definitivt om jag ska orka med morgondagen, pigg och utvilad.
Godnatt alla vänner!

2 kommentarer:

  1. Varför ska jag bry mig om hennes bröllop och ge henne present? Det var ju knappast så att hon gav mig något när jag gifte mig! ;)

    SvaraRadera