Styrkekram

Styrkekram

torsdag 27 maj 2010

Bubbel och nötter


Nu är det tryck i nöjeslivet här som moster Bibbi skulle ha uttryckt det!
Ikväll har vi varit ute med kollegorna på stan en sväng och firat av M som går i pension på måndag.
Jag har plitat ihop en liten dikt som vi konstfullt har redigerat ovanpå ett nästintill oigenkänneligt foto på henne från åttiotalet. När vi har plitat klart ska den också inringas av en snirklig liten blomranka är det meningen. Hoppas att vi löser den tekniska biten, men det borde inte vara någon fara. Dikten ska sedan läsas upp inför alla på avdelningen på måndag av någon av cheferna, samtidigt som presenter och gratulationer från alla håll strömmar in. Måste kännas lite pirrigt för den som blir uppvaktad när sextio pers står och glor på en samtidigt, men sen får personen i fråga pusta ut genom att lämna stället och bara glassa runt i fortsättningen, vilket ju inte är helt fel.

Idag överraskade vi M i alla fall i förskott före utgången, genom att traska in till henne som ett luciatåg (utan alla attributen) med brickor fulla av bubbel och nötter. Så stod vi och höjde glasen en stund, kände andakten och skålade för blivande pensionären.

Därpå bar det ut på stan för att äta tapas på ett ställe vid Kulturhuset, Barcelona, som hade utsökta spett med oxfilé, tigerräkor, paprika och champinjoner med aiolo och klyftpotatis. Jag stoppade i mig med god aptit. Lite rödtjut på det och kvällen var gjord!

Annars har vi haft lite förändringar här hemma också.
Idag kom det in en massa byggjobbare och rev ut samtliga fönster och balkongdörr från lägenheten och ersatte med nya fräscha prylar.
Äntligen går det att stänga fönstrena ljudlöst och persiennerna hänger inte längre på tre kvart! En stooooor förändring i vårt f.d. lilla sunk-kyffe!
Som en liten bonus slipper vi tvätta alla rutor också inför Ebbas stundande kalas ;-).

Godnatt alla trogna läsare!

1 kommentar:

  1. Najjsigt med både utgång och nya fönster. Vi kommer och inspekterar på kalaset, alla utom lilla Troll. :) PoK!

    SvaraRadera