Styrkekram

Styrkekram

tisdag 30 mars 2010

Feng shui och Lancôme

Då har man Feng shui:at lite grann här hemma. Rensat undan och skänkt bort en hel kasse full med urväxta barnkläder. Igen. Sjutton vad de kläderna ligger och tar plats och befolkar inte bara garderober utan även våra sinnen.
Nu finns det plötsligt en massa plats här hemma och kläderna gör några andra ungar glada och varma någon annanstans. Vilket fantastiskt kretslopp! :-)
Pappan som i fråga hämtade klädkassen denna gång är en gammal studiekamrat till mig från högskoletiden där jag och kidsens pappa träffades på Gotland. Jag har inte sett den här mannen i fråga heller (inte min man då utan den andra ;-)) sedan just den här svunna eran som var för tio år sedan. Äldre var han i ansiktet men lika ung i sinnet! Han hade tydligen fått ett par tvillingtöser som växte så det knakade och behövde dressas upp i nygammalt.
Som tack för klädkassen fick vi lite gratisprodukter från Lancôme. Jag fick en liten grunka (typ magiska asken eller nåt sån't) som man kan öppna från båda sidor. På ena sidan två olika ögonskuggor och på den andra sidan två lipbalm. Fiffigt! :-)
Maken fick moisturiser från samma märke.
Nedan min lilla manick.




söndag 28 mars 2010

Kortspel

Andra kalaset blev inställt då huvudpersonen fick kräksjuka, så det blev en stilla söndagseftermiddag hemma istället...
Jag och Tommy invigde Åberg-kortleken som vi köpte på Åbergs museum för en månad sedan och så satt vi och boffade i oss After Eight och spelade Chicago. Inte helt fel det heller. :-)

lördag 27 mars 2010

Teckning på muggen

Ha ha, nu försökte jag vara lite rolig, som om jag satt och tecknade på muggen (toan) :-), men det var det alltså inte.
Som syrran skrev i sin blogg nyss hade vi en diskussion i helgen som var som handlade om att följa sina drömmar. Några drömmar som bor i mig är att få uttrycka mig estetiskt på många sätt, bl.a. genom att uttrycka sig genom skrift och bild. Bloggar gör jag ju här och jag har även min poesibok som jag plitar flitigt i när andan faller på.
Teckning är ett annat av mina stora intressen som jag har haft hela livet. Stärkt av syrrans blogg tänkte jag att nu sparkar vi våra "jantar" i rumpan och sätter oss och skapar för brinnande livet! :-D
Nedan alltså några bilder på min skaparglädje, vad jag pysslade med idag vid middagstid.





Kalasdax

Några glada festdeltagare på första kalaset för helgen. Som man ser på Gabbe så har de busat runt så svetten lackar och de chillar nu runt kalasbordet med varsin kylande isglass. Luftkonditioneringen stod på för fulla muggar också.



Amaronevin och fredagsmys

Igår kläckte maken och jag ett Amaronevin och satt och sippade det till en läckert tillagad middag bestående av utskuren biff, klyftpotatis, sallad av tomater, feta och gurka och så bearnaisesås i en sån där liten gullig burk.
Barnen däckade förhållandevis tidigt, framför varsin burk (inte bearnaise) och sen gick Tommy upp till grannen medan jag däckade bredvid Gabbe. Jädrar vad Amaronevinet snurrade till där, ett halvt glas så kom John Blund på en halvtimma!
Sockerkakan som vi bakade före middagen glömdes bort och vi åt varsin bit till nyttig frukost nu på lördagsmorgonen ;-)!
Sen i eftermiddag är det barnkalas på Barnkulan, då Gabbes och Ebbas kompis Jossan har 6-årskalas och imorgon är det 5-årskalas hemma hos Ebba-Li. Det är tryck i nöjeslivet nu! Måste bara hinna iväg en sväng till leksaksaffären när de öppnar och handla presenter till ovan nämnda tjejer också.

tisdag 23 mars 2010

Bildkavalkad från makens födelsedag

Här kommer lite fotokompott från firandet av makens 34-årsdag! :-)
Grattis grattis!












måndag 22 mars 2010

5 och 4

Vad har siffrorna 5 och 4 gemensamt? De kommer efter varandra. När jag gick förbi köksfönstret nyss, ungefär 5,40 (ja, jag vet att jag stiger upp i ottan) så visade termometern på -5,4. Huttrade till, svepte morgonrocken tightare omkring mig och förfasades lite lätt. Det är inte den 5/4 idag, men inte långt ifrån! Det är 22/3 och meningen var att det skulle vara vårdagjämning i förrgår. Fick ett litet hopp när vädret fick för sig att ha plusgrader några dagar och några vackra vårbäckar rann med smält snö ner i avloppsbrunnarna här utanför. Men så ångrade sig våren. Tänkte att den tar lite sovmorgon. Har vi tur kommer våren på lite sent besök (fint folk kommer sent säger de ju) till midsommar. Håller tummarna och väntar.
Hängde förresten undan vinterjacken häromdan. Ångrar mig jag också och tar fram den igen. Varmare fodrade vinterhandskarna också. Kastar en försynt blick ut på snön som ligger tjock utanför knutarna, en sisådär 40-50 centimeter.
Hutter.

söndag 21 mars 2010

Matfrossa

Då lägger vi in lite matbilder från helgen också då, egenhändigt tillrett av mammas kökslige sambo.


Förrätten gratinerade jumbokräftor med löjromsöverdragen citronskiva.


Huvudrätten ugnsbakad fläskfilé och sötpotatis med brunsås.


Efterrätten fruktkompott!

*Mums*

Gottarhelg

Då har jag avverkat den där planerade chillarhelgen i Sumpan, som i mångt och mycket blev en syskonhelg. Det blev också en gottarhelg. Bjöds det inte på god mat bjöds det på goda deserter, kaffe och hembakat müsligodis. Syrran hade även gjort mandelmassaänglar doppade i vit choklad och så fick jag fint dekorerade påsar fyllda med favvischokladen Maltesers *Mmmm*.
Jag och Ebba fick även snufsa på Gudsonen Vemund och så fick jag en hel del hang-out med både syrran, mamma och hennes fästman.
Lite bildkavalkad som vanligt kommer här...



Jag och syrran, nära och glada!


Gottaste godiset, inslaget i vackra presentpåser till mig...


Ebba snufsar på sötaste lillkussen! <3

lördag 20 mars 2010

Födelsedagsbilder

Lägger in lite bilder från gårdagskvällen.
Maken hade som födelsedagsmiddag tillrätt min favoriträtt alla kategorier: Tacopaj! <3 Efteråt åt vi Snickerstårta och för att allt skulle vara rätt och riktigt satte vi också ett litet ljus i min tårtbit som jag fick blåsa ut. Ebbas avlagda gamla 3-årsljus som låg och skräpade inne i ett köksskåp. Och det var ju nästan rätt för 31 börjar ju på 3. Som måltidsdryck intog vi CC. Vuxenpoängen kompenseras av lite fjortispoäng också ;-)...






Chill out

Sitter och chillar lite, lördagsförmiddag, barnen stojar i badkaret, jag målar naglarna och lyssnar på Riltons vänner på Spotify. Strax är det dags att göra oss i ordning och bege oss iväg till mamma och syrran med hennes lilla bebb som väntar på oss där (som för övrigt är min sötaste lilla Gudson :-)).
Maken och sonen skulle först iväg med svärisarna till lantstället i Örebro, men de ställde in det för att det blev lite krångel med kattvakt plus att det var någon väderprognos med snöyra på vägen hem.
Men som vi har planerat drar i alla fall jag och lilla skruttisen Ebba strax iväg till Sumpan och fortsätter chilla där och fira min födelsedag.
Lägger in en liten bild på kaoset i Ebbas rum också. Städa... någon? ;-)
Kramisar!


fredag 19 mars 2010

Lite shaky och up-side-down

Idag slutade vännen H på jobbet för att ta studieledighet på ett drygt år. Vi hade lite avtackning för honom och hade då skramlat ihop till presentkort på Ticnet, en liten bok med usla ursäkter (ifall han skulle tabba sig på en tenta framöver ;-)), en liten förpackning tvåpack av Ballerina kladdkaka som jag fick gratis på Slussen, plus att jag hade skrivit en liten avskedsdikt till honom som lästes upp med hög och klar stämma av bossen på eftermiddagsfikat. Han fick även dikten inramad över en liten bild på honom själv med allas autografer på.
Eftersom jag hade tajmat att fylla år med hans sista dag, bestämde vi oss för att bjussa varandra på lunch. Det blev att vi bjöd oss själva på lunch, alltså jag betalade för mig och han för sig, eftersom vi tog samma rätt och det blev för besvärligt att byta rikskuponger med varandra.
Vi gick till favvissunkhaket tillsammans med M och R.
H fick till en riktig praktbild på mig och M också. Lite shaky och up-side-down, men annars helt klockren! :-D
Finns att beskåda nedan.

torsdag 18 mars 2010

Kladdkaka

Efter mycket tjat om att hon ville ha en kanin, lyckades jag styra över Ebbas tjat till något mer realistiskt, såsom en kladdkaka!
Såhär fin blev den den här gången, och smakade (för att citera Ebba) "Mumsfilibaba"!


Smyckesfrossa

OK, då kör vi lite smyckesfrossa på de vackra tingeltangelsmyckena som jag hade valt ut dagen till ära. Enjoy!







Andra svinissprutan

Då har mina småskruttar följt med farfar till vårdcentralen och fått varsin andra svinisspruta. Ebba var så duktig och sa inte ett pip men Gabbe råkade spänna sig och fick ont sa han. Stackarn :-(. Båda fick i alla fall varsitt fint bokmärke som de stolt visade upp vid hemkomsten.
Maken är borta på konferens över natten så jag var taggad att själv göra alla morgonbestyr nu idag, inklusive föra skruttarna till dagis. Jag ställde klockan i ottan som vanligt, åt frukost, läste igenom mail och bloggar, borstade tänderna, satte i linserna, sminkade mig och klädde på mig. Fina smycken med mycket tingeltangel valde jag ut och hängde runt hals och handled också. Lite då och då gick jag och pratade med barnen och sa att nu var det strax dax att stiga upp.
Sista vändan jag kom till Gabbe kände jag på hans panna. Oh my God! Skyhög feber. Bara att släppa allt jag hade för händerna, messa och ringa runt och meddela att idag blir det minsann VAB. Inte helt oväntat iofs i och med svinissprutorna igår, men ändå. Jag var så taggad ju :-)! Ja ja, skönt att stanna hemma och slappa i full smink och dingeldangelsmycken och linser i ögonen också för en gångs skull. Då kanske man kan ta lite stiliga kort, hi hi. Annars brukar man se ut som en skrutt när man går hemma och skrotar, osminkad i pyjamas med oborstat hår och glasögonen oputsade på nästippen. Skönt att få lite kvalitetstid med barnen också (som har krävt att få se på Transformers och sitter och stirrar på den som två ugglor ;-)).
Sen imorrn hade jag tänkt fylla år också.
Eller tänkt och tänkt. Jag har inte så mycket val kan man väl säga. Men jag har bestämt att inte ha någon grandios fest i år, utan åker bara över till mamma en sväng och låter mig pysslas om. Syrran ska komma upp också, så vi får väl hänga där och chilla tillsammans.
Imorrn på min födelsedag är det fredag också! Hurra!

tisdag 16 mars 2010

Kollar flygbiljetter

Eftersom en studiekompis till mig från högskoletiden har flyttat till Tyskland, tänkte jag och Ebba passa på att i sommar ta en liten tripp dit och testa tyskakunskaperna. Vi kikade runt på billiga resor och om vi bokar i något sånär god tid kan vi nog komma undan med runt två laxar på tur och retur för oss båda. Boende har vi ju fixat om vi knoppar hos kompisen och hennes familj och Ebba kommer få sitt bebisgullbehov tillfredsställt eftersom de har en liten nyföding att snosa på också. Det var btw han som fick den där nallen och kortet från mig och Ebba som jag berättade om i ett tidigare blogginlägg för någon månad sedan.
Nu kröp min andra tjej, Häggan, upp i mitt knä, makade sig tillrätta och började spinna. Muffinsarna som jag bakade för några dagar sedan blev förresten helt ok, men rätt torra, så nu håller vi på och knasprar luftiga, frasiga chokladmuffins för fulla muggar också. Ja ja, kidsen klagar inte i alla fall.
Kramar!

söndag 14 mars 2010

Baka chokladmuffins

Just nu håller jag och ungarna på och snor ihop en sats chokladmuffins som vi rutschar in i ugnen. Detta p.g.a. att vi får lite födelsedagsbesök senare idag.
Såhär gott tyckte barnen att smeten smakade i alla fall :-)!


lördag 13 mars 2010

Glädjeruset fortsätter :-)

Då var även denna vecka till ända, en mycket trevlig vecka måste jag tillstå, eftersom en massa lyckosamma saker har hänt som gör att jag går runt i ett ständigt rus och med ett konstant leende på läpparna...
Nedan stolpar jag upp några av orsakerna därtill:

-VÅREN är i antågande :-)!!!
-Mina ungar är sötast i världen <3<3
-Djurgårn vann på hovet när jag var och tittade med bästa Bella!
-Jag har mött en person som jag beundrar väldigt mycket (igen)
-Jag skrev en sammanfattning på jobbet som ledde till månadens "Success story" :-D *sträcker på mig av stolthet och är samtidigt tacksam för alla snälla människor som har sagt så snälla saker*
-Det går framåt på många delar av livet just nu...
-Igår var jag på en så trevlig och mysig tjejmiddag och ikväll är det dags igen för nästa med ett annat tjejgäng...
-Ikväll är det SCHLAGERFINAL *kastar konfetti upp i luften, blåser i tutor och ringer non-stop och röstar på Timotej!!*

Livet är härligt!!!
***Kramar på er alla söta gulliga människor där ute***
***Pussar också***

Prinsess-ängla-feer




De här vackra trolska prinsessänglafeerna önskade oss godmorgon och välkomna upp idag på lördagsmorgonen <3<3!

torsdag 11 mars 2010

Klappnödig

Gabbe håller på och klappar utsträckt Oggy som ligger och spinner när man klappar honom på magen. När jag häller upp mjölk och Cheerios till Gabbe måste han avbryta klappandet, men säger till mig:
"Mamma, nu måste du fortsätta klappa Oggy, för han är så klappnödig!"

Hi hi!
:-)

onsdag 10 mars 2010

Lite lagom besatt

Känner mig som en fjortis i den pirrande vårluften, men jag måste erkänna att när jag trallande på Orsa Spelmäns "Underbart" glider runt på jobbet och blir helt till mig i trasorna när jag möter människor jag beundrar, då känner jag mig lite lagom besatt.
Antagligen är det den analkande våren som spelar mig ett spratt, men det är så härligt när snödrivorna smälter ner i avloppsbrunnarna och man faktiskt för första gången på flera mörka vintermånader känner hur solen värmer en i det gråbleka vinteransiktet när man går ut. När man kommer hem sent på kvällen efter en hel dags jobb är det fortfarande ljust ute och det är nästan så man hör fågelkvitter om man spänner öronen! :-)

Så då är det kanske inte så konstigt om det spritter i hela kroppen när man möter företagets stora ledare, såsom jag gjorde på en konferens idag.
N's högste tupp, CC, var på visit i Sverige och höll ett 45 minuter långt föredrag om företagets position, föregående års resultat och vägen from Good to Great genom att följa företagets värderingar. Nu är ju inte just det ämnet superpirrframkallande i sig, men han är en väldigt stark personlighet och karismatisk ledare. Jag i min tur verkar ha några slumrande fjortisgener som vaknar till när jag möter någon känd person jag beundrar (se Lasse Åberg nedan) så jag var fram till CC kvickt som en iller, med kameran i högsta hugg och skulle förevigas med honom efter konferensen. Lite impade blev nog kollegorna, men rätt pinsam är man ju ;-)!

Kram till alla läsare där ute, med eller utan vårpirr!

måndag 8 mars 2010

Receptscrapping

Hemma med krasslig liten hostis och vad passar då bättre än att pyssla lite med gamla recept och sätta in dem i fin scrapbooking-pärm. Såhär fina blev några av mina gamla favvis-recept, med Ebbas hjälp :-)!

Födelsedagskort

Då har Ebba och jag varit i scrappartagen igen. Både min och makens födelsedagar står för dörren, så vi gjorde varsitt kort. Ebba gjorde ett grattiskort till mig. Hon fick också hjälp av duktig storebror med att skriva och rita inuti. Jag gjorde ett till Tommy. Såhär blev resultaten:



Framsidorna.



Inuti.