Styrkekram

Styrkekram

lördag 17 september 2011

Kräftkalas

De här små orangea kompisarna kommer vi inte att fira med så mycket pompa och ståt i år. Det var meningen att vi skulle vara med på gårdsföreningens kräftskiva nu i slutet av september men så damp det ner en annan inbjudan till kompisar som krockade med detta, så vi gjorde helt sonika ett eget litet kräftkalas, maken och jag och kidsen för att få hålla traditionen vid liv lite i alla fall.
Gabbe var mäkta imponerad över vårt intagande av dessa havsdjur och han ville klämma lite på klon och smaka pyttelite på köttet, men det är nog inte för inte som kräftskiva mest uppskattas av vuxna. Nåja, nu vet vi det i alla fall.

Igår var vi förresten också på en riktigt trevlig tillställning. Mammas utvalde fyllde 72,5. Detta i kombination med att de nu känner sig hyfsat friska och partysugna var det en liten nätt sittning på 75 pers. som firade dem igår. Vi hade blivit inbjudna, Tommy föräldrar var inbjudna och vi fick även bjuda med oss vänner och så satt vi där vid "ungdomsbordet" = alla under 65 bast och roade oss och lyssnade på en jojkare och hade supertrevligt. Jojkaren jojkade även fram djur som vi skulle gissa på och jag gissade rätt på älg och våra vänner gissade också rätt på varsitt djur och för detta belönades vi med varsin vinare. Detta plus en femrättersmeny med norrländska influenser och aldrig sinande dricka och omåttligt trevligt sällskap gjorde det hela till en kväll att sent glömma!

Nu sitter jag här hemma och är lite lagom dagen-efter-mör och bloggar och äter lite brunch medan Tommy är och hämtar kidsen hos barnvakten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar