Styrkekram

Styrkekram

söndag 31 oktober 2010

I bakartagen

Hmmm. När det blir för mycket mässor åt alla håll, erotikmässor, feel good-mässor och så hypnos som grädde på moset på alltihop, då är det nåt litet kugghjul som går sönder inne i mig och jag retirerar till varm och trygg säng och drar på mig någon halv grads feber och sover för allt vad tygen håller.

För inte gick jag på något av allt det där ovan, det blev bara stress!
Kände att det var skönt att prioritera familjen på helgen när man jobbar som en liten hamster i ett aldrig avstannande hjul annars, och bara chilla ner.


Men "baksidan" (ha ha, där var jag rolig) med att bara stanna hemma blir att det rycker och drar i baknerven istället.
Kaffemaskinen på, lattevispen på högvarv och så konstruera lite bakverk till det!


Igår blev det chokladbollar och idag gjorde jag och kidsen små söta figurer med kolakaka-smet.
Ebba var egentligen sugen på pepparkaksbak, men då jag insåg att jag aldrig har gjort pepparkakor från scratch och inte orkade släpa mig ner till någon affär för att försöka få tag på någon pepparkaksdegsorm, fick det bli kolakakor istället. En gammal hederlig klassiker som funkar lika bra till figurbak som något!

Här kan ni beskåda resultatet, som både jag, maken och kidsen kan intyga smakar supergott!

lördag 30 oktober 2010

Min lilla arkitekt

Min begåvade lilla dotter Ebba har just nu dille på att teckna hus.
Visst är det detaljrikt! Trappa, skorsten, våningssäng, badrum med toalett, handfat och badkar, ett kök med vask, ugn, kylskåp och en bokhylla. I barnens rum finns ett uppblåsbart leksaksslott som de kan hoppa i. En familj bor där (tvillingdöttrarna har varsin TV med varsitt program med varsin gubbe på), en mamma med jättelångt hår som når ända ner till golvet är på väg uppför trappan och pappan står och rensar skorstenen.

Hi hi, min lilla plutt!

VIP-latte och chokladboll

Två av mina laster.

På takterrassen på jobbet där vi har tillbringat många långa fikaraster...

torsdag 28 oktober 2010

Finaste prinsen och prinsessan

Fick hem fotona från Ebbas dagisfotografering idag och mammahjärtat bara smälter!
Hon är ju hur fin som helst min lilla prinsessa och Gabbe naturligtvis också. Hans foton kom för ett par veckor sen och har legat och grott till sig här hemma i väntan på syrrans dito.
Nu blir det snart till att ta fram saxen och klippa ut några fina bilder att sätta i ram och packa in i paket till julklappssäcken. Brukar vara poppis hos de äldre generationerna att få sina söta barnbarn och barnbarnsbarn i fina ramar att beskåda när besöken inte blir så täta.
Eller, farmor och farfar ränner ju här stup i kvarten, grannar som de är, men t.ex. gammelmormor har ju inte lika lätt att ta sig hit...

Sen fick vi lite gratisgrejer vid Slussen idag igen. Idag var det reflexer som delades ut och jag tog två stycken, en till varje barn.

Min son är förresten en romantiker av stora mått. Han föreslog häromdan till mig att jag borde köpa blommor till Tommy, eftersom jag älskar honom. Hi hi. Tur att man påminns ibland.
Sagt och gjort. Jag köpte en bukett rosa rosor till maken och den buketten står nu och pryder vårt matsalsbord.
Bild att beskåda här till vänster.

Kram alla vänner, imorrn är det freeeeeedag!!
<3

onsdag 27 oktober 2010

Det är mycket nu

Dagarna och veckorna rullar på och tiden framför datorn är knapp. Har inte haft den vanliga tiden att uppdatera er, mina kära läsare, men gör här ett litet inlägg på kvällskvisten för att kompensera...

Var ute med kollegorna på jobbet idag och åt och drack gott på ett ställe som heter Söderkisen och ligger vid Mariatorget.
Detta för att fira av en kollega som går i pension och en annan kollega som söker sig grönare jaktmarker inom kontor.
Det var himla trevligt, som väntat, men skönt att komma hem till hemmets lugna vrå också.

I helgen som var var jag och Gabbe iväg en tripp in till stan för att kika på filmen som vi hade fått fribiljetter till, "Äpplet och masken". Var lite kul att se bröderna Fares (Josef och Fares) när de gick upp och sa några ord före filmen också och jag försökte engagera Gabbe med att de där grabbarna hade minsann gjort "Farsan" som vi såg för ett par månader sedan, men Gabbe var mest intresserad av att svulla popcorn och tugga i sig sega godisarna som han hade fått i goodie bagen :-).


Annars är det inte sådär jättemycket som har hänt, dagarna rullar på som sagt och snart är vi inne i november.
När vi gick hem nu från utekvällen stod regnet som spön i backen och då lär ju en del förkylningar ligga på lur bakom hörnet.
Vilket osökt för oss in på dagens gratisgrej som de stod och delade ut vid bussterminalen vid Slussen idag - Kleenex pappersnäsdukar.
"Nös du min duva, eller låg du och ruva?" som min kollega G brukar säga :-)!

lördag 23 oktober 2010

Lite lördagssoft

Är inte helt oväntat ganska trött efter gårdagens strapatser, så nu sitter jag och Ebba här och softar i soffan och Tommy och Gabbe är iväg hos svärisarna en sväng efter morgonens fotbollsträning.
Min lilla Ebba-skrutta har också dragit på sig feber under natten så hon ligger nu och snarkar med feberhet panna här i mitt knä medan jag sitter och bloggar. Tycker så synd om henne, de blir alltid så ömkliga barnen när de blir sjuka.
Kanske var det det första snöfallet och lite för tunna kläder som triggade igång febern, eller så var det bacillusker i omlopp på dagis, inte helt ovanligt det heller...

Ja ja, man ska inte klaga.
Nyss när Ebba var vaken pratade hon med Tommy i telefon och hon förklarade noga och omständligt vilket lördagsgodis hon önskade i godispåsen. Så nu kommer de nog hem med det till oss snart, våra grabbar :-).

Kom att tänka på en sak till.
Något som togs upp i filmen igår som skulle bidra till ett ökat välbefinnande hos en själv, var att man skulle känna tacksamhet för de goda saker man har i livet.
Skriver alltså en liten mini-lista:

Jag är tacksam för
- min man och mina underbara barn
- att vi har jobb båda två
- att vi får vara friska (för det mesta) hela familjen
- att jag har ett jobb som jag trots allt trivs med och utvecklas på
- att jag får tillfälle att använda min kreativa ådra även på jobbet
- att jag får uppskattning för vad jag gör
- att jag har världens finaste vänner, de jag väljer att ha nära
- att jag har jättsöta kollegor som jag fikar med varje dag
- att just mina två katter är världens finaste och gosigaste
- att min familj har kommit att betyda allt mer för mig under senare år, även de är världens bästa
- att jag får känna kärlek varje dag
- att jag vet att jag är bra, att jag duger
- att jag kan få flow så allt bara flyter på sådär perfekt om jag ställer in mig på det
- att jag har rätt vältränad kropp om jag spänner mig ;-)
- att jag kan vara jäkligt rolig om jag vill, min tråkhumor till trots
- att människor älskar mig och bryr sig om mig, precis som jag älskar dem och bryr mig om dem
- att jag kan se det underbara i små ting i livet, såsom en kopp god latte på morgonen

Så, det får avrunda dagens tankestund, snart dax för en latte kanske?

Kram alla underbara människor, jag är glad att ni finns i mitt liv!
*Kärlek*

Tjejkväll

Hade tjejkväll hemma hos sötaste Bella igår.
Vi var fem tjejer som hade samlats för att äta pizza, dricka rödtjut, kolla på peppande film, lyssna på bra musik, tjata lite och svulla godis.
Var hur mysigt som helst och vi pratade på intill småtimmarna.

Filmen "The secret" handlar om att vi själva kan ta kontroll över vårt liv, styra det i den riktning vi själva vill och uppnå våra drömmar. Det vi behöver göra är att bestämma vad vi vill uppnå, fokusera på positivt tänkande och redan nu börja må så bra som vi kommer att göra när vi har uppnått det vi önskar, så kommer vi också att komma dit.
Mycket inspirerande och bra!
Fokuserar på mina tankar just nu och känner hur jag skalar av mig onödigt tungt bagage som bara drar ner en leran och håller en tillbaks. Avskeda jante och anställ dig själv som din personliga coach! :-)

Igår föll också årets första snö. Underbart vackert och mysigt, men samtidigt snorhalt där vi traskade mellan Bellas bostad och nattbussen.

Nu börjar vintern...

söndag 17 oktober 2010

Hypnos-Erik

Då har jag varit en sväng över till den bästa hypnotisören på Fleminggatan igen.
Jag pratar naturligtvis om Erik Olkiewicz (ja, det är OK att jag skriver ut hans namn här, all publicitet är bra publicitet och om han ska kunna göra en roadshow med det här numret måste han få lite publik först)...

Vi var idag sexton bruttor och så Erik (han sa att det var som om han hade snott publiken rätt av från Ladies Night) :-)!
Hursomhelst.
Idag satt numren, som smäck!

Jag valde att bara vara glad åskådare idag och vilket nummer jag fick se, oj oj oj!
En tjej hoppade runt och dansade små grodorna varje gång musiken började, en annan började sjunga opera trots att hon var tondöv, för att sedan bli otroligt förlägen för att hon hade skrålat så när musiken slutade igen, en tredje tyckte att Eriks hand var det slemmigaste hon sett och gjorde en stark min av avsky varje gång han ville skaka hand...

En tjej bytte namn till Bob och ett helt gäng av dem var armbågsexperter och gick ut bland oss i publiken för att mäta att våra armbågar hade rätt vinkel och gick att böja korrekt.
Sen blev det kändisspaning! Någon såg Robert Wells i publiken och gick ut och kysste "honom" på kinden. En såg att jag var Marilyn Monroe men hon ville minsann inte ha någon autograf eller sådana dumheter!

Ett världsmästerlag i kurragömma hittade alla möjliga (synliga) positioner mitt i rummet och vi i publiken vred oss av skratt så att tårarna sprutade.

Så hörrni alla tråkmånsar av mina kompisar som inte vill hänga på på hypnos, tänk om! Underhållning på riktigt hög nivå för noll kronor!
Inte illa pinkat om jag får säga min mening.

Sen fick jag en bok av Erik, med och av min stora idol Ann Söderlund.
Hon har skrivit på Eriks Facebooksida att hon gärna kommer på någon session, så då ska jag vara där och inte alls bete mig som en stalker... Eller jo kanske ;-)!

Godnattkramar till alla därute, nu ska jag gå och vagga mig till sömns och drömma riktigt utflippade drömmar om allt jag fick se idag!

lördag 16 oktober 2010

Grattis sötaste Titti


På måndag fyller söta kollegan Titti år!
Hon kommer snart att sluta hos oss och jag skriver ett litet "Jag-kommer-att-sakna-dig-men-du-kommer-att-få-det-skitbra-på-nya-stället-också-inlägg"! <3

Pussar och siiiiiiiiiiiiiiiik i massor gums (bilden är på oss på vårt favvo-sushi-ställe) !

*Kram*

onsdag 13 oktober 2010

V.I.P.


Det är inte utan att man känner sig lite V.I.P. när gratisinbjudningarna till evenamang droppar in. (Undrar om det är min karma som har ändrats när jag skaffade VIP-mugg på Skäll? ;-))

Först är det kollegan M på jobbet som har skänkt oss små fikakompisar ett gäng gratisbiljetter till Hamburger Börs och Joe Labero show ikväll. Börjar ladda så smått här hemma, french manicure - check, bruna linser i (som skaver och jag ser dåligt, men jag har inga andra fungerande just nu) - check, nice outfit - check!

Ska möta upp tjejerna vid 19 vid Börsen och sen ska vi äta en trevlig måltid tillsammans innan den färgsprakande föreställningen börjar. Very nice!! :-)

Sen kom det en lite mer barnvänlig grej i brevlådan idag också.
Det är min söta bonuskusin A som har grejat så jag är med på en sändlista över premiärer för barnfilmer, teatrar etc.
Nu är det en film i regi av Josef Fares som handlar om ett äpple och en mask.
Kanske ska maka iväg hela tuppklanen för att kika på det den 24 oktober då. Gratis frukt utlovas också, oh la la! :-)

Nä, nu måste jag rensa upp här lite efter Ebba som har lämnat pysselspår efter sig och snart kommer barnvakt farfar med Gabbe innan det är dags för mig att smita iväg på trollkarlskvällen...

So long!

tisdag 12 oktober 2010

Dagisfoto och hjärtbiffar


Idag är vi hemma sjuka, både lillskruttan och jag. Hon är hostig och jag är allmänt hängig.

Var dock en sväng till dagis på förmiddagen för att ta dagisfoto, sedan hem igen och steka hjärtbiffar. Är riktigt stolt över mig själv att jag lyckades komponera ihop egen mat, som dessutom Ebba gillade att titta på (dock inte att äta, hon åt bara potatismos med massor av ketchup på).

Sen kom Tommy hem en sväng och visade upp ett paket som låg och väntade på mig. Det innehöll en värvningspremie från Amelia *reklam reklam* som var en tunn kofta i one size och en wonder lash mascara från Oriflame.

Alltid kul att vara hemma och drälla sjuk när det dimper ner gratispresenter :-).

Fast snart är det dags att återgå till sängen och titta klart på Teenage Mutant Ninja Turtles som vi började kolla på i morse.
Ebba kläckte ur sig en så klok kommentar också: "Mamma, de pratar svenska mitt i all engelskan! Jag hörde att de sa pizza!"

Gullungen :-D!

lördag 9 oktober 2010

Storslam


Grannyra (typ) med neighboursen igen ikväll då.
Ett fyraårskalas kombinerat med ett tvåårskalas ledde i förlängningen till att vi föräldrar satt kvar i lokalen, glada i hågen, medan barnen sprang runt och stojade och stimmade.

Satte på någon rulle (Pippi på danska, någon?) som barnen bänkade sig framför medan vi stora barn satt och pimplade rödtjut och spelade Texas hold'em och Yatzy.

Jag drog, föga oväntat ;-), hem storslamet på Texas hold'em. Bildbevis här intill. I Yatzyn kom jag bara två:a av sex, så lite besviken är jag allt...

fredag 8 oktober 2010

"Gummiband"

Kör en favorit i repris och luftar en till gammal dikt som har legat och grott i ett och ett halvt år sedan min storhetstid som sms-poet :-). Kan vara kul att damma av emellanåt...


"Gummiband"

Ett band utav gummi
Är kärleken lik
Och fast du vill hålla min hand
Uppvakta med blommor
Och så'n romantik
Behöver jag avstånd ibland

För kommer du nära
Kan styrkan avta
Som håller vårt band lagom spänt
Och för att ej spräcka
Får du ej heller dra
Nej lagom är bäst har jag känt

Vårt gummiband kräver
En väl avvägd dos
Av närhet och avstånd ibland
För kärleken spricker
Och flyger sin kos
Om vi inte vårdar vårt band

torsdag 7 oktober 2010

Sockerkaksbak med tjejerna

Oh my God vad jag skulle kunna skriva mycket nu.
Samtidigt är det en förlamande trötthet som trycker bakom pannloben och vill att jag ska sova snarast möjligt.
Ska försöka författa ihop en liten kort sammanfattning av dagen och kvällen i alla fall.

Jag är med i en marknadsundersökningsgrupp och blir ibland uppringd för diskussioner om marknadsföring av olika produkter.

Den här gången gällde det bakmargarin och jag fick en lite mer handfast uppgift, nämligen att sammankalla ett gäng sköna tjejer och baka sockerkaka hemma hos mig och vända och vrida på begreppet bakmargarin och alla därtill hörande associationer.

Några ur kärngänget Nacka-mammorna samt en kollega kom och förgyllde kvällen, som kantades av intressanta diskussioner, kaffedrickande, åskådande av mig som vispade sockerkaksmet tillsammans med min dotter och sen rutschade in kakan i ugnen, tittande och bedömande av en mängd bilder och reklamslogans och Gud vet vad allt.

Men roligt hade vi och klockan är nu betydligt senare än vanligt när jag nu snart ska få slå ihop mina blå.

Dagen innan den här mysiga kvällen var ju allt annat än mysig kan jag lugnt säga. Flertalet kollegor gick på varandras nerver på jobbet och vi tjejer i fikagänget behövde verkligen gå upp på terrassen och hämta luft och bli lugna och fina innan vi kunde gå ner och fortsätta jobba på som vanligt.

Ja ja. Magen full med smarrig sockerkaka (med Marabou choklad-bitar i) och latte som rör om lite så ska jag nog sova gott nu.

Ha det bäst!
Imorrn är det freeeeeeedag! :-D

Kram!

lördag 2 oktober 2010

Det där med att vara social

Såklart är alla olika, men jag fascineras ibland över folks totala och oändliga törst på socialt umgänge. Jag befinner mig någonstans i spannet mellan ensamvarg och normalsocial. Jag menar, jag kan gå igång och sitta och ha jätteintressanta diskussioner med folk som jag tycker bidrar med roligt sällskap, men jag har lite svårt för att springa ute såväl vardag och helg och bara networka networka networka!

Jag erkänner att det faktum att jag har heltidsjobb, två små barn samt en man därhemma kan bidra till att de få futtiga timmar jag har kvar hemma helst tillbringas på kammaren framför datorn samt sött slumrandes i sängen.

Några grannar vi har däremot har en vän frågat om de var sjuka när de var hemma bara mysandes i soffan en helt vanlig lördagskväll.
Vi kan lugnt konstatera att behovet av socialt umgänge svänger ganska starkt från person till person.

Själv mår jag bäst när jag kan stänga in mig på rummet, tända några ljus och bara njuta framför bloggen eller några avsnitt av Sex and the City. Tror att pockandet av egentid kommer på en när man bor så tätt inpå andra personer ibland också att man nästan känner sig kvävd.
Däremot har jag hela livet njutit av att själv strosa runt i någon galleria och bara i eget tempo få rota runt i rea-korgarna eller vad jag nu sysselsätter mig med och sedan avrunda i lugn och ro med en latte och en morotskaka på Wayne's Coffe.

Min make är ungefär tio gånger så social som jag. Han hattar runt än hit än dit mellan grannar och gamla bekanta och kan klämma in ett besök hos grannarna medan han ändå har en sväng förbi tvättstugan. Jag däremot vill gärna boka ett par dagar i förväg och skriva in i agendan, veta på förhand vad jag ska ta mig för, för att inte känna paniken komma krypande. Men det är nog planerings-genen som ligger på lur under ytan där, ett arv efter min kära mor...

Ja ja, nu ska jag underhålla våra små gäster här. Några av Gabbes och Ebbas bästa kompisar är här över kvällen/natten/morgonen, ska sova över och ha lite pyjamasparty och mysa med tacos ikväll och sedan nyrullade chokladbollar och lördagsgodis.
Kommer säkert gå jättebra, de har sovit över här förut och känner varandra riktigt bra.

Tommy är på städdag med föreningen och han kanske (social som han är) smiter över till våra ännu socialare grannar sen på efterfest. Brukar bli så.
Hoppas kidsen nöjer sig med enbart mitt eminenta sällskap då bara, men det blir förhoppningsvis inga problem.

Nu ska jag smygäta en chokladboll här.

Tjing!