Styrkekram

Styrkekram

måndag 7 november 2011

Allhelgonahelgen och pocketböcker

Helgen har svept förbi och måndagens träldom är åter över oss alla :-)!
Det är november.
Beckmörkt när man stiger upp, halvmörkt när man åker till jobbet, innanför jobbets fyra väggar de få timmarna solen är uppstigen på himmelen och så åter becksvärta till pendlingen hemåt igen.
Är det såhär tillvaron ska vara? Funderar.

Vi tog i alla fall en tur till kyrkogården med några gravljus igår söndag. Vi vandrade omkring runt Boo's gravar och såg de tusentals ljusen från olika anhöriga lysa upp på gravar och minneslundar.
Vi tände våra egna ljus, dels för en barndomsvän till Tommy som omkom i en villabrand när vi firade nyår 2001 och dels tände vi ljus vid minneslunden och stod och tittade ut över vattnet.

Barnen hade såklart en del frågor kring döden och vi förklarade bäst vi kunde. Det är nyttigt att ibland ta ett steg tillbaka och acceptera livets gång. Döden är det enda rättvisa här i världen, annars är allt annat olika.

För att höja stämningen litegrann, eller kanske mest för att återgå till vardagliga ting, så hade ett paket från min nya bokklubb dimpt ner i brevlådan idag. Franz Kafkas Processen (favorit i repris, har för mig att jag läste den på tyska på gymnasiet) och Svinalängorna från Susanna Alakoski. Ytterligare trevlig läsning i höstmörkret!
:-)

Ebbas kompis E är här och lajar en stund, strax kommer hennes pappa och hämtar över bägge tjejerna på middag medan jag slinker iväg ett par timmar på föräldramöte i Gabbes skola. De har haft det lite stökigt i klassrummet en period, så det ska bli spännande att se om fröknarna och fritidspersonalen har någon lösning i sikte...

So long!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar