Styrkekram

Styrkekram

måndag 31 januari 2011

På tvärtom-språket

På torsdagar och lördagar pratar man tvärtom-språket. Det har Gabbe bestämt. Vi bestämmer så mycket här hemma, så det är hans bidrag till bestämmanderätten.
Hursomhelst. "Jag hatar dig mamma, för det är torsdag" (eller lördag) har man fått höra några gånger. Då ska man bli alldeles varm i hjärtat, för det betyder att ens lille skrutt älskar en <3.

Idag var jag riktigt skitbra på bowling! Så hade jag sagt om det varit torsdag eller lördag idag. 84, 84, 77 är inte riktigt serier man skryter vitt och brett om. Men hade det varit torsdag eller lördag så... oj oj oj vad jag hade varit mäktig då! ;-)

Men det skumma är att mina kollegor på jobbet aldrig tröttnar. De klipper inte av, kommer med någon dålig ursäkt och ersätter mig nån med nån riktigt fullfjädrad strike-aholic. Nä, mina halvfjuttiga kast åt höger och vänster accepteras och skrivs upp och bevaras i nåt register nånstans (som jag absolut inte tänker ta fram och titta på nån dag och minnas hur urusel jag var).

Nä, istället glansar sig mina ögon och jag sjunker tillbaks i tankar på det ljuva 90-00-talet när jag kunde pricka in 145 poäng per serie och låg ungefär på makens nivå. Utan alltför stor ansträngning.
Nu sätter jag på mig dumstruten och smyger iväg i ett hörn och skäms efter varje fjutt mitt klot hoppar iväg på. Till synes helt utan styrsel eller mål.

Undrar om jag ska ta ett litet tröst-gos med Häggan. Hon tycker i alla fall att jag är världens bästa, vare sig det är torsdag, lördag eller en helt vanlig sugig strike-lös måndag.

fredag 28 januari 2011

Utan dina andetag

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag


Den här Kent-texten tillägnar jag en kär familjemedlem som lämnade jordelivet natten till igår...

tisdag 25 januari 2011

Ny soffa

Igår plingade ett par rejäla killar på vår dörr och in kom de kånkandes med vår nya snygga soffa som vi har köpt på Mio.

Är lite sådär nykär ibland när man köper nya grejer, ingen får kröka ett hår på min nya möbel utan jag sätter mig smått andäktigt och bara andas in det stora i att jag och Tommy för första gången i vår tioåriga historia som par, har en riktigt snygg ny soffa (som INTE är i skinn) och som verkligen gör vardagsrumshörnet sådär "Allt i hemmet"-ordnat.

Har till och med tvingat maken att köpa en klösbräda till katterna dagen till ära, så de inte går lös på den nya dyrgripen det första de gör.

Tror ni då jag ser rött när jag nu på morgonen upptäcker ett gammalt sunkigt täcke där, tillsammans med en av soffkuddarna som helt uppenbart har varit huvudkudde åt oduschad make inatt.

Röken stiger ur mina öron och min ansiktsfärg antar en rödaktig nyans.
Aldrig aldrig aldrig mer, hoppas jag att han gör om det misstaget efter min uppläxning nu på morgonen!

"Men du och Ebba var ju sjuka, jag ville inte ligga bredvid er i stora sängen" får man till svar.
OCH???
Madrass på golvet, bädda i badkaret, gör vad fasen du vill, men ge blanka den i vår nya fräscha Mio-soffa!!!

Så det så!

;-)

lördag 22 januari 2011

Softish

Var ute på den där AW:n igår. Kollegan S hade dragit ihop ett skönt gäng med andra kollegor och vi satt och softade på just "Soft" inne i stan.
Lekledare som hon var delade hon ut uppgifter och jag skulle skåla så fort någon som drack någotsånär frekvent lyfte glaset, så det blev en del skålar för både det ena och det andra ;-).

Vännen Slobbo dök upp och vi hade en verkligt trevlig afton i goda (mest nya) vänners lag. Därpå följde dans och sen en liten stressig sorti då S sista tåg just skulle gå men vi hann ha en riktigt trevlig kväll innan dess.

Sen var ju jag så smart att jag satt och väntade på fel hållplats vid Slussen (där dagbussarna går istället för nattbussarna) så det var ju inte undra på att min buss aldrig kom... Tror jag hade en lite förvirrad kommunikationsdag igår för på morgonen missade jag även min t-banehållplats, disträ som jag var med musik i lurarna, så det jag inte hade i huv'et fick jag ha i benen. Lugn och fin väntan på t-bana in mot stan igen och så en riktigt snabb power walk till jobbet!

Idag har vi så varit till simhallen hela familjen.
Gabbe börjar bli ett riktigt vattendjur, så länge simglasögonen är på är han som en groda som dyker under vattnet och har sig och lillskruttan Ebba flöt som en liten kork med simpuffar runt armarna :-).

Imorrn tänkte vi packa pick-nick-korgen igen, dra med ett gäng trevliga grannar och göra ishallen osäker med våra skridskor igen.
Favorit i repris på förrförra helgen kan man väl säga.

Kvällen idag var inte så dum heller. Rödtjutet "Gosa", fläskfilé med Erik Lallerstedt's goda chili bearnaise-sås, potatismos med smält smör och så smörstekta champinjoner på det och lite fräsch sallad till. Mumma!

Två avsnitt "Desperate Housewives" har vi avverkat här i sängen, ätandes godis också och så en halvdålig brittisk rulle med Kim Cattrall, "Tigers Tail".

Ungarna slocknade så sött framför "Nicke Nyfiken" och nu råder en stunds stilla lugn innan vi själva också knoppar in på huvudkuddarna.

Natti natti everyhopa som grannen C alltid skriver på Fejjan ;-)!

torsdag 20 januari 2011

Gott & Blandat

Som rubriken antyder har det hänt lite av varje här. Både lite gott och lite... blandat. Kanske man kan säga.
Början av veckan svävade ett mörkt åskmoln över mitt huvud och fördunklade mitt sinne. Jag var trött på en hel massa saker; vädret, kylan, människor med för lite innanför pannbenet men som släppte ut desto mer genom munnen. Typ. Sån't.

Men så gick veckan. Här sitter jag och myser i sovrummet med tända ljus. Det är redan torsdag kväll och jag har under högtidliga former öppnat kuvertet som hjärtligt välkomnade mig till kursen "Att skriva för webben" på SH.
Så jäkla skoj!
Känns som om många vägar just nu leder mig till mer skrivande, något av det jag finner mest stimulerande och berikande av allt, så det är inte med lite uppfyllt bröst och fjärilar i magen jag stolt tittar på antagningsbeskedet.

Jag kommer ju förstås fortsätta jobba kvar på jobbet, men bara 80 % så jag kan vara mer med barnen också.
Så får jag trycka in plugget i luckor som uppstår här och där, kanske framför allt kvällar och helger. Men det känns som om tåget tuffar på på rätt spår, definitivt! :-)

Jaha. Sen är det en liten energisk kollega på jobbet (förlåt S) ;-) som försöker locka ut mig och en hel massa folk ut på After Work imorrn. Vi får väl se om jag hänkar, just nu lutar det åt det...

Godkväll och godnatt!

söndag 16 januari 2011

Sportfesten då då

Yes, sportfesten blev precis så kul som vi hade trott.
Massa grenar, massa äta och dricka, massa musik och härligt sällskap!
Själv var jag ganska säker på att jag skulle ro hem pokalen, efter hyfsad placering efter både dart, kast med ring samt bollar i hink, så var det vara curlingdelen kvar... Och trots att jag är en curlingmorsa så blev jag helt poänglös i den fjärde och avgörande grenen och jag fick snällt sitta och applådera när maken istället rodde hem tredjepriset. Ja ja, något pris fick vi inom familjen i alla fall, även om jag hade tyckt det hade varit roligare att vinna det själv förstås.

Annars var alla ungefär så utspårade och galna som de brukar, ingen nämnd och ingen glömd, men jag har ett gäng bilder på Fejjan också (förutom de två jag la upp här i bloggen) för dem som är nyfikna...

Nu ska vi snart göra oss i ordning här och hämta hem barnen igen.

Trevlig fortsättning på helgen alla läsare!



lördag 15 januari 2011

Sportfest

Ikväll är det den legendariska sportfesten som alla grannar har gått runt och snackat om i evigheter nu. På med sportoutfiten (jag och Tommy kommer se ut som "Man ska ha husvagn" i matchande gröna friidrottsställ) och ut och plöja sönder allt motstånd i de utvalda grenarna. Har ingen aning om vad det kommer vara för sporter, men det är bara att köra hårt! :-)

Och lyckas man inte med de idrottsliga bravaderna finns det en hel del dricka att bälga i sig på snyggast sätt också. Hi hi. Ska bli kul!

Innan dess tänkte vi åka ut en sväng till ett riktigt skidspår, maken ska dumpa av mig där och så tänkte han och barnen ta en sväng och kika på ett par hästar i närheten medan jag stavar mig fram.

Väl hemma igen ska vi lämpa av Gabbe hos kompisen V för lite pyjamasparty och övernattning och Ebba sover över hos farmor och farfar.

Sen blir det som sagt party all night long!! :-D

Kort på knattarna

På farmor och farfars begäran kommer här ett gäng relativt nytagna bilder på kidsen, så de kan ladda ner till sin egen dator också och visa vänner och bekanta hur de små liven ser ut idag :-)!







torsdag 13 januari 2011

Mer skidåkning

Tog en tur med skidorna idag efter jobbet också. Så jäkla skönt att bara ge sig ut i det vintervita och kämpa på framåt, uppåt och neråt. Är en del grus som ligger på vägarna och som det säkert är jättetrevligt att trampa på för fotgängarna, men mindre kul för oss som kommer med skidor, snowracer, pulka eller annat glidande fortskaffningsmedel.

Tog i vart fall samma runda som igår kväll plus en liten bonussväng bort till Gabbes skola och tillbaks.
Var lite sådär lagom fin och hurtigt rosig om kinderna när jag kom hem igen :-).

Sen bidde det middag och varmt och långt bad tillsammans med en massa badleksaker och leksugen dotter. Vi satt säkert i två timmar och tvättade håret på My Little Ponysarna och hade tårtbjudning med korkar till schampoflaskor och gjorde allehanda dykartrix med drakar och dinosaurier.

Nu strax dax för bingen så man orkar med veckans sista arbetsdag imorrn.

So long!

Ute i skidspåret

Snörde på mig de nyinköpte skidpjäxorna, spände fast vid skidorna och begav mig ut på en liten runda i skidspåret igår. Eller skidspår och skidspår. Jag åkte där det låg hyfsat mycket snö men ändå var framkomligt längs promenadvägarna här i området där jag bor. Tog även en liten vända till industriområdet och tillbaka igen.

Grymt skönt att komma ut och röra på sig och bara känslan av att snöra på sig ett par skidpjäxor eller skridskor är ju alldeles fantastisk för en relativt stillasittande kontorsråtta som jag!

Kommer nog bli många och långa vintersportdagar den här vintern om jag får bestämma!
:-)

tisdag 11 januari 2011

Dumburkar

Idag stod det på fyra dumburkar hemma hos oss samtidigt. Fyra familjemedlemmar satt och stirrade med åtta fyrkantiga ögon, helt uppslukade av sina egna cyberspace.

Ibland frågar jag mig hur detta enorma TV- och databeroende kommer att påverka mina barn i deras utveckling. Jag vet ju att lagom doser inte är farligt och spelar de pedagogiska dataspel så tränas hjärnan upp. Däremot kan det ibland gå överstyr, så till den milda grad att både måltider intas framför dumburkarna och bad prioriteras bort till någon annan gång till förmån för mer spelande.
Idag lyckades jag servera middag vid dumburksfritt köksbord, men det blir både en och två gånger som föda intas framför "Oggy och kackerlackorna" eller "Miniclip".

Vi har i vart fall rationaliserat bort varannan dag så varannan dag står det noll dumburk på schemat. Då blir det "riktiga" aktiviteter såsom att bygga koja, spela familjespel, rita teckningar, bygga tågbana eller pyssla.

På senare tid har vi ju sportat en del också och det är med glädje jag ser att åtminstone Gabbe med stor förväntan ser fram emot skridskoåkningen i skolan imorrn.
Han brukar också åka stjärtlapp med kompisarna nästan varje rast och båda kidsen är sociala och duktiga på att gå hem till kompisar och leka.

Alltså, det borde inte vara någon fara och färde med dumburksberoendet, men jag skriver några rader om det i alla fall...

Själv lyckades jag trycka in både ett avsnitt Dexter och ett avsnitt Grey's Anatomy nu på kvällskvisten, så jag mättade lite av min egen dumburkshunger också.
:-)

måndag 10 januari 2011

Übermüde

Kan inte förneka faktum att jag blir ovanstående av en extremt sportig helg (både bowling och skridskoåkning dagarna efter varandra) plus en hypnossession hos Erik med påföljande utgång söndag kväll och arla uppstigning halv sex måndag morgon. Tog en liten sovmorgon till kl. sex nu på morgonen, men går ändå runt som en rugguggla och huttrar och lullar i min egen lilla värld tills mina blå har vaknat till ordentligt...

Vad som var mest värt att uppmärksamma under helgen som var, var Ebbas första stapplande steg på isen :-)! Och samma dag som min lilla ettåriga gudson på Gotland tog sina första stapplande steg utan skridskor också, underbart! Alltså 2011-01-09, a day to remember!

Känner mig bara tvungen att slänga in ett gäng bilder från skridskoåkningen igår, så håller jag tummarna att syrran lägger in en bild på Vemund också så moster får sträcka på sig ordenligt och beundra duktig gudson! :-)


Jag och Gabbe (Bambi och hans mamma) på hal is och Ebba, sprickfärdig av stolthet att hon står själv på isen
:-).

lördag 8 januari 2011

Köpa skridskor - check

Nu är grillorna inköpta, tillsammans med ett par skidpjäxor som jag fick tag i till mig och min mammas urgamla skidor så nu ska det snart bli åka av! Ebba fick en fin pulkahjälm också, alltsammans för det eminenta priset 350 riksdaler. Begagnat är faktiskt helt OK, helt och rent var allting och förhoppningsvis brukbart!

Lite bildbevis här ovan så ni ser dagens skörd...

Just ja, bowlingen som vi var på idag. Våra grannar utklassade oss ju minst sagt, inte för att jag hade väntat mycket annat, men min make briljerade med riktigt bra serier. Själv har jag slagit all time bottenrekord tror jag, skyller på ålder och senildemens samt inte minst mina krånglande leder.


Kidsen fick i alla fall prova på bowling för första gången och det verkade poppis, även om Ebba ville att jag skulle bära kloten med henne hela tiden och hjälpa henne att kasta. De där snygga bowlingskorna som hallen erbjuder var inte heller någon hit för stilmedvetna dottern min, så det bidde strumplästen för henne.
Fick en rätt fin bild på våra barn vid kloten också.

Usch, vi har köpt en massa lördagsgodis och jag är verkligen inte svullsugen för fem öre! Lika bra det kanske, var det inte jag som skulle bli nyttig i år? Kanske stoppar i mig en köttbullemacka strax och kikar på ett avsnitt av Dexter (kidsen är i andra rummet) eller någon annan av favvis-serierna.

Imorrn blir det invigning av skridskorna i Björknäs, medhavd matsäck med varm choklad och något ätbart och sällskap av goda grannar.

Trevlig helg på er allihopa!

Dexter-maraton

Har lite dille på Dexter just nu så det blir många sena kvällar och nätter där avsnitten i säsong fem går varma. Är ju en fördel om man har nattat barnen innan eftersom Dexter inte precis är barnprogram, så jag är lite lagom trött såhär dagen efter, eftersom jag ibland ligger och kollar till fram till småtimmarna.

Andra serier jag följer är Grey's Anatomy och Desperate Housewives och jag har kollat hyfsat ikapp där också.

Idag är annars en sån där schizo-lördag, eftersom det var en klämdag i torsdags så fredagen kändes som måndag igen. Skumt med lördag strax därpå då...

Just nu är Tommy iväg med Gabbe på fotbollsträning, Ebba har spelat "Smågodis" här på datorn som bl.a. går ut på att dekorera Barbie-rum och måla naglar och sånt och nu tar jag mig en liten blogg-stund.

Senare idag bär det iväg för att införskaffa ett par skridskor åt Gabbe eftersom de ska börja åka skridskor på onsdagarna i skolan nu och sen ska vi iväg och spela en runda bowling med våra trevliga grannar :-). Har inte en susning till chans mot Y dock, men stilpoäng kommer jag att ta har jag lovat mig. Dessutom har Y lovat att spela med vänster hand och blunda och bugga samtidigt, så det blir någotsånär jämnt, ha ha! :-)

Nu snart dax att göra sig i ordning.
Tjing!

fredag 7 januari 2011

Pulkarace

Eller nu hade vi inte en enda pulka med i backen igår, men stjärtlappar och snowracerar var det så det stod härliga till.
Slänger in en liten bild på mig och kidsen där vi posar ovanför backen vid duscharna.

onsdag 5 januari 2011

Lite ledigt mitt i veckan

Det sitter ju aldrig fel. Med lite ledigt mitt i veckan alltså. Halvdag idag. Och helledigt imorrn.
Har börjat köra på 80 % nu och det går hyfsat bra. Min hjärna är inte riktigt med på att jag ska sticka så pass mycket tidigare än de andra på jobbet så jag sitter kvar av ren vana, plus att vi hade avtackning av en kollega med efterföljande utgång i måndags när jag skulle sticka tidigare egentligen och idag hade vi halvdag, så det har blivit mycket hattande såhär i början.
Ja ja. Nästa vecka kommer gå som på räls. Får vi hoppas!

Ungarna har Ebbas kompis E från grannhuset över på besök och struttar runt i små ballerinaklänningar, älvvingar och prinsesskronor och åmar sig och kråmar sig. Emellanåt ropar Gabbe dem till sig och så får de med stora ögon se alla hans coola trix som han gör med gubbarna på Bolibompa-spelet på datorn.

En sak som inte kan rekommenderas i träningssyfte förresten är att dra två kids på snowracer i uppförsbacke med ena handen, plus ett gäng shoppingbags och handväska i andra handen, när du hämtar ungarna från dagis och skola. Fett snedbelastad och med jobbig inflammation i höger skuldra blir det lite småjobbigt. Fick stanna typ varannan meter och be barnen hjälpa till själva med benen, alt. gå av och gå några meter, för att orka ta mig och dem hem till ytterdörren.
Bara ett tips sådär att låta bli ;-)!

Jaha, ledigt imorrn alltså. Trettondagsafton. Tror mamma och särbo ska gå på en bal om deras hälsa tillåter. Själva ska vi nog göra pulkabacken osäker här utanför. Får se om några trevliga grannar hänger på månne?

Tjing!

söndag 2 januari 2011

Fulsoftar

Vad som är lite skönt med såna här slappardagar som infinner sig efter stora baluns som nyår och liknande, är att det är fullt legitimt att dra på sig mysbyxor, drälla runt här hemma och bara fulsofta sådär avslappnat.

Tog en vända in till Forum idag också och inhandlade diverse förnödenheter, såsom tops, hårinpackning, almanacka för 2011 och lite annat smått och gott.

Nu sitter jag här och jäser och försöker att inte stoppa i mig för mycket Rocky road samtidigt som jag uppdaterar vad som har hänt i cyber space och försöker samtidigt förtränga det faktum att det åter är en jobbardag imorrn.
Inte för att det gör mig så mycket att gå tillbaka till jobbet, men det är så lätt bli bekväm här hemma otch liksom smälta samman med möblemanget och känna sig totalt ansvarslös för en stund...

Nåja. Ikväll ska jag gå och lägga mig före midnatt igen. Gärna före nio för ordningens skull och för att orka upp och börja om med hela jobbkarusellen igen. Skönt att det är kortvecka åtminstone.

En annan sak som är ny för i år är att jag faktiskt har gått ner i tid. Yes sir. 2011 kommer jag bara jobba 80 %, något som kommer att kännas i kassan, men samtidigt i tiden jag tillbringar med barnen.
Har haft latent dåligt samvete senaste tiden för att jag knappt hinner vara med mina barn på vardagarna, men nu ska det bli andra bullar! Kvalitetstid, here I come!


Bara för att bryta av lite mot allt slapparsnack här lägger jag in en lyxbild på bubblet vi serverades på nyårsfesten häromdan. Lite glamour och guldkant i januarimörkret får man väl ändå unna sig... :-)

God fortsättning!