Styrkekram

Styrkekram

måndag 12 juli 2010

Gröna Lund

Idag tuffade vi över med Djurgårdsfärjan till Gröna Lund och spenderade i stort sett hela dagen och halva kvällen där. Åkbanden på och så åka så det stod rök ur öronen. Karuseller, pariserhjul, nyckelpiga, spöktåg, kärlekstunnel, veteranbilar, sockriga nappar och kladdiga langos. Kvava små utrymmen och tjat i mängder att barnen ska komma tillbaks och följa med i den lilla karavanen som vandrade än hit, än dit bland attraktionerna.

Dagens citat från Ebba (sagt med hårt ihopknipna ögon och brinnande blick):
"Mamma, du är jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-jätte-dum!"
Jag: "Hur mycket dum?"
Ebba: "En miljard!!"

Detta kom sig av att jag smakade lite på hennes polkagrisnapp som hon hade fått, en sån där mastodontsak som tar timmar att få i sig om man bara suger och slickar. Alltså knaprade jag lite när hon bjöd, men det fick jag som sagt bittert ångra...

I det stora hela var det ändå väldigt trevligt att beta av alla gamla kära Gröna Lund-attraktioner och smälla i sig en massa gott (om än en viss ånger infinner sig att kalorierna även ska väck på något vis). Men det var kul att få ta med barnen dit och få laja runt. Nu har de varit där så de slipper tjata, tills nästa år åtminstone! ;-)
Gabbe och Tommy gick iväg en sväng till chokladhjulet för Ahlgrens bilar och vann mastodontvinsten! Så nu har vi att boffa i oss ännu mer (bort som sagt, dåliga samvete)!
Ja ja, imorgon är en annan dag.
Det är krigszon här hemma också, så imorgon när vi har vilat ut ska en av oss ta i med stora röjarnyporna så får den andra gå ut och laja med barnen en stund. Åtminstone tills det ser hyfsat ut här hemma...Nu ska här hängas tvätt. God natt alla vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar