Styrkekram

Styrkekram

lördag 24 juli 2010

Regn och kalas i Julita

Idag har vi kört en "liten" sväng på knappt 40 mil för att kalasa hos kussen C och hennes knoddar i Julita. Maken svängde även in på Vingåkers Factory outlet och fyndade Tiger samt Nudie-jeans medan jag och kidsen kalasade på nachos, köttbullesmörgås samt pannkakor med sylt och grädde.

Väl framkomna till kusse med kids slog vi oss ner i deras prunkande trädgård och inmundigade kaffe med dopp. Kidsen lajade runt i hemmagjord hinderbana och när de första regndropparna började falla från skyn gick vi in för att smaska i oss mer godsaker, bakverk och tårta.

Mestadels var det dagiskompisar som gästade kalaset och så då vi långväga resta släktingar som var lite katter bland hermelinerna.

Jag tycker dock det är så otroligt kul att vi har återknutit så goda band med släktingarna på pappas sida under de senaste fem-sex åren och det känns bara hur naturligt som helst att umgås med dem. Vi är ju samma kött och blod, men det är ju inte någon garanti för att man ska umgås.
Nu har vi dock varit på hur många kalas som helst hos varandra och fler lär det bli! :-D

Kul att prata gamla minnen om farfars far och hans bravader på sin tid som livvakt åt gamla konungen och allt sånt där som lätt annars faller i glömska.
Vår släkt hade ju också det underbara Lagnö tillsammans innan det så brutalt rycktes ifrån oss härom året *sörjer*. Såg en tavla därifrån i hennes vardagsrum idag och många minnen från svunna tider kom åter över mig...

Ja ja. Åter till skyfallet som nu sveper över vårt avlånga land.
Det är nyttigt för den uttorkade jorden med lite livgivande väta. Många gräsmattor häromkring är totalt utbrända och liknar mer skorvig ökenjord än frodigt grönt gräs, men med mycket regn och en en knippa uthållighet får vi hoppas att naturen återintar sitt prunkande gröna tillstånd.

Nu är klockan nära midnatt (igen) och jag måste gå och knoppa för att kunna ställa om mat-och-sovklockan någotsånär i normalläge igen, inför återintåget på jobbet på måndag. Sen blir det två veckors kneg och därefter återigen tre veckors välförtjänt semester *skönt*!

Natti!

2 kommentarer:

  1. Roligt med kalas. Ibland är det lite jobbigt att bo så avsides.. Men när vi får en stor gård kan vi också bjuda halva släkten på både boende och service. ;) Kramis!

    SvaraRadera
  2. Vi tar det som ett löfte. Skriver in i almanackan och räknar dagarna till stor gårdsfest på Gotland :-D!

    SvaraRadera